Ventspils valstspilsētas pašvaldības dome nolēma neizsniegt atļauju SIA “Klondaika” totalizatora likmju pieņemšanas vietas atvēršanai Ganību ielā 14.

Azartspēļu un izložu likuma 42. panta trešā daļa nosaka, ka par atļauju organizēt azartspēles katrā konkrētajā gadījumā lemj pašvaldības dome, izvērtējot to, vai azartspēļu organizēšana konkrētajā vietā nerada būtisku valsts un attiecīgās administratīvās teritorijas iedzīvotāju interešu aizskārumu. Pašvaldības atļauja nav nepieciešama kazino atvēršanai četru un piecu zvaigžņu viesnīcās.

Plānotā totalizatora likmju pieņemšanas vieta Ganību ielā 14, atrastos pilsētas centrā, kur tuvākajā apkārtnē atrodas ne tikai izglītības iestādes, bet arī apskates objekti, darījumu iestādes, tirdzniecības un pakalpojumu sniegšanas vietas, daudzdzīvokļu dzīvojamās ēkas, savrupmājas un citas ēkas. Katru dienu gar ēku Ganību ielā 14, notiek intensīva gājēju un satiksmes plūsma. Spēļu zāles atrašanās konkrētajā vietā būtiski ietekmē lielas iedzīvotāju daļas ikdienas dzīvi. Ceļš gar ēku Ganību ielā 14, ir neizbēgams, lai pilsētas iedzīvotāji, tai skaitā bērni, nokļūtu izglītības iestādēs, dienesta viesnīcās, baznīcās, kultūras iestādēs, pašvaldības iestādēs, ārstniecības iestādēs, kredītiestādēs, veikalos, kafejnīcās, savās dzīvesvietās, utt. Līdz ar to var pieaugt tādu azartspēļu zālē nokļuvušo personu skaits, kurām nemaz nav bijis nolūka turp doties.

Ņemot vērā iepriekš minēto, kā arī to, ka viens no galvenajiem pašvaldības uzdevumiem ir gādāt par iedzīvotāju izglītību un neradīt nelabvēlīgu vidi tās attīstībai, tika pieņemts lēmums neizsniegt atļauju totalizatora likmju pieņemšanas vietas atvēršanai Ganību ielā 14.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • -1
    Pareizais viedoklis 28.04.2023, 17:07:07

    Bērnudārzs!

  • 0
    Arogidēns 02.05.2023, 09:26:12

    Mans pēc vispār to iestād klopet ciet, no klondaikas, kas agrāk bija, tur palikusi labi, ja 10 %.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: