Nodarbinātības valsts aģentūra kā Eiropas Savienības fondu vadībā iesaistītā sadarbības iestāde noslēgusi līgumus ar astoņiem projektu īstenotājiem, kas ar Eiropas Sociālā fonda (ESF) atbalstu attīstīs sociālos pakalpojumus Kurzemē plānošanas reģionā.

Divi projekti tiks īstenoti Ventspils pilsētā. Viens no tiem būs vērsts uz ģimenēm, kurās netiek pietiekami nodrošināta bērna attīstība un audzināšana, otra projekta īstenotāji īpašu uzmanību pievērsīs Ventspils vakara vidusskolas audzēkņu sociālajai rehabilitācijai.

Liepājas pilsētas Sociālais dienests plāno ieviest jaunu sociālo pakalpojumu - asistenti personām ar invaliditāti. Saldus novadā iecerēts izveidot četrus jaunus dienas centrus - Saldus pilsētā, kā arī Saldus, Jaunlutriņu un Lutriņu pagastā. Savukārt Kuldīgas novadā tiks īstenoti divi projekti - sociālā rehabilitācija novada iedzīvotājiem ar garīga rakstura traucējumiem un kompleksi resocializācijas pakalpojumi no ieslodzījuma vietām atbrīvotām personām un novada iedzīvotājiem, kas nonākuši psihoaktīvo vielu atkarībā. Talsu novada Krīžu centrs krīzes situācijās nonākušām personām piedāvās konsultācijas, izmitināšanas pakalpojumu un atbalsta personas palīdzību pēckrīzes periodā. Valsts sociālās aprūpes centrs „Kurzeme” savās sešās filiālēs paralēli esošo sociālo pakalpojumu pilnveidošanai plāno uzsākt arī jaunu - „atelpas brīža pakalpojumu ģimenēm, kuru aprūpē ir personas ar garīga rakstura traucējumiem”.

Kurzemes plānošanas reģionā atbalstītie projekti tiks īstenoti par kopējo summu vairāk kā 720 tūkst. Ls apmērā. Projektu īstenotājiem sociālo pakalpojumu attīstīšanā nebūs jāiegulda savs līdzfinansējums, jo visas projekta īstenošanas izmaksas 100% apmērā nodrošinās ESF atbalsts. 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: