Būtiski pieaudzis kravas automašīnu skaits, kas šodien piedalās protesta akcijā pie Rīgas pils un veidojas lieli sastrēgumi, bet Saeimas deputāti jau pabeiguši kārtējo plenārsēdi un šobrīd pamet ēku.

Ja īsi pēc plkst. 10 protesta akcijā piedalījās aptuveni desmit kravas automašīnu, tad vēl pēc apmēram pusotras stundas pa 11.novembra krastmalu lēnā gaitā brauca vairāk nekā 50 kravas automašīnu, ziņo LETA. Tās devās abos virzienos pa vidējo joslu ar mazu ātrumu - zem 20 kilometriem stundā.

Lielākā daļa no protesta akcijas dalībniekiem ir koku vedēji. Aptuveni 20 ar kokiem piekrautas automašīnas devās virzienā no Vanšu tilta uz Akmens tiltu, bet aptuveni 20 koku vedēju bez kravām brauca pretējā virzienā.

11. novembra krastmalā izveidojušies lieli sastrēgumi, jo braukšanai brīvas ir viena josla katrā virzienā. Turklāt notikuma vietā ir daudz ārzemju kravu pārvadātāju - lietuviešu, poļu, igauņu -, kuri brauc pa brīvo joslu, vēl vairāk apgrūtinot satiksmi.

Uz Vanšu tilta un krastmalā pulcējušies vairāki desmiti ziņkārīgo, kuri seko līdzi protesta akcijas norisei. Uz vienas no smagajām automašīnām putekļos bija izveidots uzraksts "Par labu ceļu".

Savukārt pulksten 12 pie Rīgas pils un Saeimas plānotajā mītiņā "Tautai pietiek!", protestējot pret Saeimā akceptētajiem "Latvenergo" tarifiem, varētu ierasties vairāki simti iedzīvotāju. Diemžēl tikšanās ar politiķiem protestētājiem varētu arī nenotikt, jo deputāti jau pabeiguši plenārsēdi un pamet ēku, ziņo nra.lv.

Atbilstoši protesta akcijas plānam tā sāksies plkst.12 pie Rīgas pils, kur paredzēts gan teikt uzrunas, gan iesniegt Valsts prezidentam adresētu rezolūciju, pieprasot atcelt elektroenerģijas tarifu pieaugumu. Pēc tam piketa dalībnieki dosies arī uz Saeimas namu, arī tur paredzēts iesniegt tādu pašu rezolūciju.

Nesagaidot iznākam no Rīgas pils Valsts prezidentu Valdi Zatleru (vairāki akcijas dalībnieki bija devušies pie prezidenta un iesniedza viņam rezolūciju), protestētāji pret "Latvenergo" tarifiem no Pils laukuma devās uz Saeimu.

Pirmajiem protestētājiem nonākot pie parlamenta ēkas, ar viņiem iznāca aprunāties deputāts Atis Lejiņš (V). Akcijas dalībnieki izteica pārmetumus par situāciju valstī, uz ko deputāts skaidroja, ka tas saistīts ar objektīviem apstākļiem.

Protestētāji nebija noskaņoti īpaši agresīvi.

Foto: delfi.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: