Svētdien Rīgas Latviešu biedrības zelta zālē konkursā „Talants Latvijai” izskanēja desmit labāko Ventspils Mūzikas skolas audzēkņu priekšnesumi.

Apskati fotogrāfijas!

Konkursa I kārtā, kas notiek no novembra līdz aprīlim, piedalās 24 Latvijas Mūzikas skolu 250 audzēkņi. Katra skola sniedz 45 minūšu priekšnesumu, kurā attiecīgās vecuma grupās tiek vērtēti tikai individuālie izpildītāji.

Priekšnesumus vērtē kompetenta žūrija - Latvijas vadošie instrumentu spēles speciālisti - komisijas priekšsēdētājs M. Jauģietis, A. Bilalovs, S. Rakovska, L. Čerņeckis.

Ventspils vārdu mūsu mazie mākslinieki centās aizstāvēt godam, visi bērni, gan vismazākā dalībniece - 1. vijoles klases audzēkne Anna Zagraja, gan jau vairāku konkursu dalībniece - 8.klavieru klases audzēkne Līva Kukle, sniedza emocionālu, dvēselisku priekšnesumu.

Konkursa finālam, kas izskanēs 1. maijā tika izvirzīti - 2. klavieru klases audzēknis Daniils Staruks, 3.klavieru klases audzēkne Marina Rediko, 2. tubas klases audzēknis Jēkabs Bumbieris, 5. flautas klases audzēknis Vladislavs Šapovalovs, 8. klavieru klases audzēkne Līva Kukle. Pirmās klases audzēkņu koncerts Latviešu Biedrības namā Rīgā izskanēs 22. maijā, kurā muzicēs Anna Zagraja. 

Konkursa noslēgumā paredzēts laureātu koncerts, kurā jaunajiem māksliniekiem tiek dota iespēja muzicēt uz RLB koncertflīģeļa Steinway & Sons.

Mūzikas skolas audzēkņu, viņu vecāku un pedagogu pārdomas par dalību konkursā:

 

Līva Kukle: «Piedalīties šajā konkursā man nozīmē iegūt jaunu pieredzi, muzicēt jaunās vietās. Šādi varu izkopt savas prasmes uzstāties publikas priekšā. Man ir liels prieks klausīties daudzu talantīgu bērnu priekšnesumus. Mūzikas ir tas, kas vieno tik atšķirīgos mūs. Dažādi instrumenti, dažādi vecumi, dažādi raksturi, bet šoreiz mēs varam novērtēt tos visus caur mūziku.»

Daniils Staruk: « Man bija ļoti laba saulaina diena. Skolotāji bija uztraukušies. Vecāki- saprotoši. Publika- atsaucīga, un žūrija- labsirdīga. Urā! Es esmu finālā! Visiem paldies!»

 

Ella Žakova: «Biju ļoti priecīga piedalīties konkursā. Šis konkurss ir laba iespēja jauniem mūziķiem parādīt savas spējas un sagatavotības līmeni. Pateicos šī pasākuma organizatoriem.»

 

Sabīne Ozola: «Piedalīšanās Talants Latvijai, man šķiet, ir liela atbildība, tomēr tas ir patīkams notikums manā dzīvē.»

 

Kirils Karpenko: «Gods aizstāvēt mūsu skolu. Noticu saviem spēkiem.»

 

Rolands Tarhanovs: «Jauks brauciens uz Rīgu brīvdienās.»

 

Vladislavs Šapovalovs: «Konkurss- koncertu cikls Talants Latvijai ir ļoti prestižs pasākums. Tas, ka mani izvirzīja uz šo konkursu, man ir svarīgi un nozīmīgi. Tas ir gods- pārstāvēt manu Mūzikas skolu un pilsētas godu.»

 

Marina Žučkova, Vladislava Šapovalova pedagoģe: «Konkurss, personīgi man, kā skolotājai, nozīmē ļoti daudz. Tas ir liels gods- pārstāvēt Ventspils Mūzikas vidusskolu. Gods un vienlaicīgi izaicinājums, audzēkņa motivēšana tālākai virzībai uz priekšu, uz labākiem rezultātiem.»

 

Ludmila Kamiševa, Marinas Rediko pedagoģe: «Paldies skolai par iespēju bērniem uzstāties Rīgā, labā zālē, pārbaudīt savas spējas, kas dod motivāciju turpmākajam darbam gan audzēkņiem, gan pedagogam.»

 

Alicija, Marinas Rediko mamma: «Piedalīšanās konkursā ir gods un milzīga atbildība. Tā ir lieliska iespēja uzstāties tik skaistā zālē pašā Rīgas centrā, un pārbaudīt savas spējas. Īpaši patīkami bija sagaidīt rezultātu, un apzināties, ka ieguldītais darbs ticis novērtēts. Paldies par ieguldīto darbu un atbalstu jāsaka Marinas skolotājai Ludmilai Kamiševai. Pateicamies visam Mūzikas skolas kolektīvam par pozitīvo gaisotni un lieliski organizēto pasākumu.»

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: