Svētdien, 9. aprīlī, ikviens tiek aicināts uz Lieldienu putnu būrīšu izgatavošanas talku Bērnu pilsētiņā plkst. 11 un bērnu parkā ''Fantāzija'' plkst. 15, kas tiks aizvadīta ar jautru programmu ģimenēm, ar rotaļu izrādi ''Kā Zaķis uz Rīgu brauca'', kurā darbosies ceļojošā cirka ''Beztemata'' aktieri.

Putnu būrīšu izgatavošanas talka ir mazāko ventspilnieku visiemīļotākā pavasara talka, kas notiks jau 15 gadu pēc kārtas. Tajā savu roku pieliek gan mazi, gan lieli, lai kopīgi veidotu jaunas mājvietas tādiem putniem kā strazdiem, zīlītēm, un zvirbuļiem. Čakli izgatavotos putnu būrīšus varēs ņemt līdzi, lai tos izvietotu savā dārzā, vai arī nodot pašvaldībai, kas būrīšus uzstādīs pilsētas parkos, kā Jūrmalas parkā, Reņķa dārzā vai Būšnieku ezera krastā.

Talkas ietvaros uz vietas būs pieejams viss nepieciešamais - kokmateriāli, būrīšu izgatavošanas pamācības, zāģi, āmuri, naglas, zīmuļi, mērlentes un citi darba instrumenti, bet pēc iespējas talkas dalībnieki tiek aicināti ņemt līdzi arī savus āmurīšus, lai darbi raitāk ietu uz priekšu, jo uz vietas pieejamie darba instrumenti būs ierobežotā daudzumā.

Lasi vēl

Komentāri (3)

  • 0
    Pilsēta 04.04.2023, 08:49:03

    Pareizi.
    Ventspils iet savu ceļu.
    Nav ko pakļauties visādiem murgiem par olām, zaķiem vai kaut kādiem krustiem. Mums priekšnieki naglo dēļus.

  • -1
    Krišs Daugulis 06.04.2023, 18:16:20

    Mīļie ventiņi varētu draudzīgi, bariņā uznaglot būrīti vienam putniņam, kuram valsts gadiem to nevar sarūpēt, kaut gan ar smagu darbu tas to ir sen jau nopelnījis.

  • -2
    Barons (Freiherr von ...) 06.04.2023, 19:44:56

    Kriš Daugul kung.
    Ja,ja,tō ir rihtig.Un vel labak varbut būt,ja uztaisit ar vien kōk mētelit pe reiz.Pe vien naglošan,le zinat.No tād vairs ne vares atpirkties pret drōšib naud.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: