Sākot no 10. aprīļa Ventspils Augsto tehnoloģiju parka (VATP) Nākotnes klasē norisināsies klimata nodarbības, kuru laikā interaktīvā veidā ar dažādu digitālo rīku palīdzību būs iespēja iemācīties aktuālāko par klimata pārmaiņām un vides aizsardzību.

VATP aicina pieteikties nodarbībām, izvēloties sev interesējošo tēmu – dabas un cilvēku radīto siltumnīcefekta gāzu avoti, klimata pārmaiņu ietekme uz cilvēku veselību, resursu izmantošana un atkritumu šķirošana, energoefektivitāte vai transports.

Pieteikties nodarbībām iespējams ikvienam, rakstot uz e-pasta adresi nakotnesklase@vatp.lv.

Nodarbību procesā dalībnieki izmanto individuālus planšetdatorus un veic uzdevumus ar digitālo rīku palīdzību, kas vairo iesaisti nodarbību procesā.

Kampaņas “Zaļā misija” ietvaros 2022. gadā tika organizēta 21 nodarbība, kurās kopā piedalījās 444 dalībnieku no Ventspils valstspilsētas un novada. Ņemot vērā lielo interesi, 2023. gadā plānots organizēt vismaz divreiz vairāk nodarbības, sniedzot iespēju vēl plašākam iedzīvotāju lokam piedalīties nodarbībās.

Kampaņa “Zaļā misija” līdztekus pasākumu cikla organizēšanai īsteno arī citas aktivitātes, lai nodrošinātu visaptverošu sabiedrības informēšanu par klimata pārmaiņām un vides jautājumiem. Aktivitāšu īstenošanas mērķis ir veicināt izpratni par iespējām, kas palīdzētu sabiedrībai uzlabot savus ikdienas paradumus un pievērsties veselīgākam dzīvesveidam.

Lasi vēl

Komentāri (3)

  • -1
    Kriska 01.04.2023, 13:35:39

    Ko tur stāstīs - cik kaitīgi dūmi no skursteņa (kuriniet ar elektrību), vai izmeši no auto ar iekšdedzes motoriem ( lai pirktu elektomašīnas) vai tam līdzīgas lietas. Var būt valstīs ar blīvu iedzīvotāju skaitu tas ir aktuāli, bet Latvijā - es dikti šaubos

  • -1
    ventasbalss.lv 05.04.2023, 14:22:45

    Labdien!
    VATP informē, ka nodarbības ir paredzētas par dažādām tēmām, piemēram, atkritumu šķirošanu, energoefektivitāti, transportu, klimata pārmaiņu ietekmi uz cilvēku veselību u.c. Ņemot vērā to, ka 2022. gadā nodarbības bija ļoti apmeklētas (tajās piedalījās 444 iedzīvotāji) un apmeklētāji, it īpaši jaunieši, sniedza pozitīvas atsauksmes, secinājām, ka arī šogad tās ir nepieciešams organizēt. Aicinām jebkuru interesentu sazināties ar mums, rakstot uz e-pasta adresi nakotnesklase@vatp.lv, lai uzzinātu par brīvajiem nodarbību laikiem.

  • 0
    Kriska 06.04.2023, 16:38:19

    Jā, jauniešiem tos makaronus var karināt.
    Labāk stāstītu , ka nedrīkst pa zālāju staigāt , pīpēt un dzert

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: