Šodien Ventspils dome lēma par nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumu piešķiršanu.

 Viesnīcu īpašumu kategorijā nodokļa atvieglojumi 50% apmērā no nodokļa gada summas tika piešķirti pavisam 9 fiziskām un juridiskām personām par kopējo summu Ls 14 743.

Lielāko atvieglojumu summu saņēma PSIA „Ventspils labiekārtošanas kombināts” par nekustamo īpašumu, kas tiek izmantots Ventspils Piejūras kempinga darbībai (Ls 7568), un SIA „Viesnīca „Dzintarjūra”” par īpašumiem, kuros darbojas viesnīcas „Dzintarjūra” un „Vilnis” (Ls 3961).  Nodokļa atvieglojumi piešķirti arī par īpašumiem, kur darbojas citas Ventspilī un Kurzemes reģionā atzītas viesnīcas: Olimpiskā centra „Ventspils” viesnīca, viesnīcas „Jūras brīze” un „Kupfernams”, jauniešu viesnīca „Ventspils augstskolas tūristu viesnīca” , kā arī viesu nami „Karlīnes nams” un „Maija”.

Lai nodrošinātu sporta un aktīvās atpūtas pakalpojumu pieejamību un attīstību, saskaņā ar pašvaldības saistošajiem noteikumiem nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumi 90% apmērā jeb Ls 10 803 piešķirti SIA „Olimpiskais centrs” „Ventspils” par dažādām sporta būvēm un zemi uzturēšanai - Sporta ielā 5 (tenisa korts, skeitparks, speciālie sporta laukumi), Katoļu ielā 40 un Tārgales ielā 5A (futbola laukumi), Brīvības ielā 14 un Tārgales ielā 5B (sporta nami), Lauku ielā 5 (peldbaseins) un īpašumiem Piedzīvojumu parka teritorijā.

Nodokļa atvieglojums 90% apmērā piešķirts SIA „Kurzemes filharmonija” Ls 5337 apmērā par nekustamo īpašumu Karlīnes ielā 40 (teātra nams „Jūras vārti”), kas tiek izmantots pašvaldības deleģētu funkciju veikšanai kultūras jomā, kā arī atvieglojums 70% apmērā jeb Ls 1124 piešķirts SIA „Ventspils lidosta”, kas nodrošina reģionālas lidostas pakalpojumu sniegšanu Ventspils pilsētā.   

Atvieglojumu par zemi un ēkām 70% apmērā jeb Ls 494 saņēma arī SIA „Santa-Rema”, kas nodrošina kinoteātra „Kino Rio” darbību Ventspilī, Pils ielā 28. Jāpiezīmē, ka atvieglojums šobrīd nav piešķirts par pilnu taksācijas gadu, jo līdz ar valsts normatīvo aktu izmaiņām nepieciešams pārskatīt pašvaldības saistošajos noteikumos šai nodokļa maksātāju kategorijai noteiktos kritērijus, kas ir pamats nodokļa atvieglojumu piešķiršanai.

Lai pretendētu uz nodokļa atvieglojumu saņemšanu, nodokļa maksātājam pašvaldībai ir jāiesniedz motivēts iesniegums un noteikti dokumenti.

Pašvaldība vērtē nodokļa maksātāja atbilstību saistošajos noteikumos noteiktajiem kritērijiem, kā arī, nodokļa maksātājam nedrīkst būt nekustamā īpašuma nodokļa parāda Ventspils pilsētas pašvaldības budžetā un tā saimnieciskajai darbībai (juridiskajai adresei) jābūt reģistrētai Ventspils pilsētas administratīvajā teritorijā. Nodokļa atvieglojums netiek piešķirts nodokļa objektiem, kuriem taksācijas gada nodokļa summa ir mazāka par Ls 10. Gala lēmumu par atvieglojumu piešķiršanu pieņem Ventspils pilsētas dome.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: