Novembris ienesis būtiskas pārmaiņas Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā - Ginekoloģijas un dzemdību nodaļas vadītāja amatā darbu sācis ginekologs, dzemdību speciālists Dr. Sergejs Tarasovs, kurš speciālizējies arī onkoginekoloģijā. Dr.Tarasovs pārcelies uz dzīvi Ventspilī no Rīgas un ir apņēmības pilns turpināt attīstīt slimnīcas ginekoloģijas un dzemdību profilu.

Izglītība un pieredze

Esmu dzimis Balvos, kur arī ieguvu vidējo izglītību. Pēc tam mācījos Rīgas Stradiņa universitātē, ieguvu ārsta grādu. turpināju mācīties par ginekologu, dzemdību speciālistu – sākumā Latvijas Universitātē, pēc tam arī Rīgas Stradiņa universitātē. Pēc sertifikāta iegūšanas vēl divus gadus turpināju mācīties par onkoginekologu Rīgas Stradiņa universitātē. Esmu sertificēts divās speciālitātēs – ginekologs, dzemdību speciālists un onkoginekologs. Gadu nostrādāju Latvijas onkoloģijas centrā kā onkoginekologs, un šobrīd esmu Ventspils slimnīcā. Paralēli rezidentūrām esmu arī daudz dežūrējis un ieguvis plašu pieredzi un zināšanas Rīgas Dzemdību namā, Ogres, Rēzeknes un Kuldīgas slimnīcās.

Par pārcelšanos uz Ventspili

Mani uzrunāja Ventspils slimnīcas ginekoloģijas un dzemdību nodaļas personāls, aicinot Ventspilī strādāt kā dežūrginakologam, ar ko arī sāku. Pēc aptuveni gada slimnīcas vadība mani aicināja pārcelties uz dzīvi Ventspilī, piedāvājot kļūt par nodaļas vadītāju. Protams, pārcelšanās uz dzīvi citā pilsētā, nav vienkāršs lēmums, bet reizē tas ir arī ļoti izaicinoši un interesanti. Izaicinājumu pieņēmu.

Par ginekoloģijas un dzemdību profila attīstību Ventspils slimnīcā

Mans uzdevums ir ne tikai būt ārstam – speciālistam, bet arī kā vadītājam attīstīt dzemdību un ginekoloģijas virzienu Ziemeļkurzemes reģionā, esmu gatavs strādāt un ieguldīties, lai ieviestu nozīmīgas pārmaiņas un uzlabojumus, ko, esmu pārliecināts, pamanīs un novērtēs arī pacientes, kas šeit vērsīsies kā ginekoloģijas, tā dzemdību jautājumos.

Mans sākotnējais uzdevums bija pilnveidot ambulatoro daļu – speciālistu pieņemšanas un pakalpojumus, kas ir pamatā arī visa ginekoloģiskā profila attīstībai un pakāpeniski tiek īstenots. Šobrīd ir sadalīta ambulatoro un stacionāra pacientu plūsma, palielināts ambulatoro pieņemšanu apjoms.

Tālāk saskatu lielu perspektīvu operatīvās ginekoloģijas attīstībā. Infrastruktūras ziņā Ventspils slimnīcā ir visi priekšnosacījumi, lai tā tas arī notiktu - tai skaitā pavisam jauna operāciju zāle, kas ir aprīkota augstākajā līmenī ar visu nepieciešamo aparatūru un materiāliem, būs iespēja nodrošināt mūsdienīgu, drošu un kvalitatīvu palīdzību lielākam pacientu skaitam, kā arī paplašināt piedāvāto operāciju klāstu. Mēs plānojam veikt visa veida ginekoloģiskās operācijas – gan ar mazinvazīvo laparoskopisko pieeju, gan atvērtā tipa operācijas, gan ar vaginālo pieeju, kā arī visa veida mazās ginekoloģiskās operācijas.

Pats ikdienā gan operēju, gan vadu dzemdības, gan pieņemu pacientes ambulatori – konsultēju, veicu nepieciešamos izmeklējumus, arī dežūrēju. Līdz ar nodaļas attīstību perspektīvā plānots paplašināt personālsastāvu. Šobrīd nodaļā strādā kvalificēts personāls, kurš spēj atrisināt visa veida situācijas ginekoloģijā un dzemdniecībā, un vajadzības gadījumā pieslēdzos arī es.

Ņemot vērā savu specializāciju onkoginekoloģijā – esmu gatavs ambulatori pieņemt un konsultēt arī onkoginekoloģiskās pacientes. Reģiona sievietēm šī profila konsultācijas un izmeklējumus būtu iespējams saņemt tuvāk dzīvesvietai, kas noteikti veicinās gan onkoloģisko saslimšanu savlaicīgu diagnostiku, gan ļaus šeit pat uz vietas sekot ārstniecības procesam dinamikā. Šobrīd, gan, operēt onkoginekoloģiskās pacientes uz vietas nedrīkstu, taču arī šim jautājumam tiek meklēts risinājums.

Slimnīcas ambulatorajā daļā bez manis pieņem arī dr. Natālija Lapa, kas konsultē un veic ultrasonogrāfiskos izmeklējumus ginekoloģijā, tai skaitā grūtniecēm, kā arī dr. Klinta Lisnere, kas ir eksperts grūtnieču ultrasonogrāfijā.

SIA ''Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca'' valdes loceklis – galvenais ārsts: ''Manuprāt, līdz ar Dr. Sergeja Tarasova darba uzsākšanu Ventspils Slimnīcā ir sācies jauns etaps ginekoloģijas un dzemdību profila attīstībā. Jaunais nodaļas vadītājs Dr. Tarasovs ir sertificēts divās specialitātēs un gatavs pie mums strādāt uz pilnu slodzi gan stacionārā, gan ambulatorajā daļā.

Mūsdienīgais aprīkojums un profesionāli speciālisti Ventspils slimnīcā sniedz plašas un drošas veselības aprūpes iespējas pacientēm!''

Pie Dr. Sergeja Tarasova iespējams pierakstīties gan uz valsts apmaksātām, gan maksas konsultācijām. Lai pieteiktos vizītei, aicinām zvanīt uz Ventspils slimnīcas reģistratūru pa tālruni. 63624665 darba dienās no plkst. 8 līdz 18.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: