Ziemassvētkos un Jaunajā gadā, kad vēlamies mīļajiem sagādāt kādu patīkamu pārsteigumu ar sarūpētu dāvanu – koncertzāle “Latvija” un teātra nams “Jūras vārti” aicina iegādāties biļetes uz kultūras pasākumiem. Nākošā gada piedāvājumā koncertzālē “Latvija” un teātra namā “Jūras vārti” paredzēti daudzveidīgi pasākumi – koncerti, teātri, mūzikli, pasākumi bērniem.

Teātra izrādes

Jau pašā gada sākumā, 10. janvārī teātra namā “Jūras vārti” viesosies Dailes teātris ar izrādi “Spēles ar Jūliju”. Dramaturgs Romāns Dolžanskis. Režisors Viesturs Meikšāns. Lomās: Ieva Segliņa, Lauris Dzelzītis, Anete Krasovska, Kārlis Arnolds Avots. Augusta Strindberga luga aizsāka naturālisma teātri un vēl joprojām ir kaislību piesātināts stāsts par sievišķību un tās nepieradināmo dabu.

16. janvārī Mihaila Bulgakova Mūsdienu teātris aicina uz izrādi “Meistars un Margarita”. Režisors Valērijs Beļakovičs. Lomās: Antons Naumovs, Diāna Rozovļana, Igors Haļizovs, Ivars Kalniņš u.c. Izrāde veidota pēc Mihaila Bulgakova romāna “Meistars un Margarita” motīviem - stāsta sižetiskās līnijas meistarīgi atklājas literārā darba mūsdienīgajā interpretācijā. Rakstnieks tajā runā par mīlestību, filozofijas un ezotērikas jautājumiem, augstākajiem spēkiem, Dievu un Sātanu, ļauj piedzīvot mīlestību, draudzību un nodevību, laimes un patiesības meklējumus.

Par ilgām pēc mājām, cilvēka spēku un vienlaikus bezspēcību, naidu un vienlaikus mīlestību, un par pieaugšanu 16. februārī stāstīs Liepājas teātra izrāde “Malыš”. Lugas autors Marjus Ivaškevičs. Režisors Dmitrijs Petrenko. Lomās: Kaspars Gods, Ilze Trukšāne, Karīna Tatarinova, Mārtiņš Kalita. 1941. gads meitai atņem tēvu, kuru izsūta uz Sibīriju. 1944. gads uz Latviju karot atved kādas Sibīrijas mātes dēlu. Divas ģimenes tiek šķirtas, bet abu likteņi negaidīti savijas.

Muzikālās izrādes

Aicinām arī uz muzikālajām izrādēm, kuras izrauj no ikdienas rutīnas ar košiem tērpiem un spilgtu mūziku. 15. janvārī dziesmu spēlē “Šveiks – toreiz un tagad” skanēs dziesmas ar lipīgiem meldiņiem un jokiem. Režisors Valdis Pavlovskis. Piedalās: Valters Krauze, Rihards Lepers, Mārtiņš Kanters, Inta Gudovska, Anita Levša, Olga Stupiņa un mūziķu grupa Mārča Auziņa vadībā, dejotāji – Beāte Svarinska, Kristaps Pelēkais. Dziesmu spēlē dzirdēsiet Ivara Vīgnera un Valta Pūces dziesmas ar Jāņa Petera un Pētera Brūvera dziesmu vārdiem.

Pētera Brūvera vārdi trāpīgi iederas arī Jāņa Lūsēna mūziklā “Agrā rūsa”, kas Ventspilī būs skatāms 17. martā. Režisore Marija Bērziņa. Lomās: Beāte Zviedre, Artis Robežnieks, Mārtiņš Strods, Gints Andžāns, Alise Kante, Agris Krapivņickis, Ieva Parša, Annija Putniņa, Sarma Liede, Sniedze Kaņepe, Edvards Grieze, Emīls Gilučs u.c. Piedalās orķestris komponista Jāņa Lūsēna vadībā. Nabadzīga meitene Elza ierodas Rīgā darba meklējumos, negaidīti viņu bildina bagāts uzņēmējs, vecs fabrikants Ķikulis un Elzai uzrodas cerība uz jaunu, pārticīgu dzīvi.

Koncerti

Koncertzāli “Latvija” nākošajā gadā ieskandinās Valsts Akadēmiskais koris “Latvija” ar a capella koncertu “Latvija Eiropā, Eiropa Latvijā”. 18. janvāra koncertprogrammā Arvo Perta, Johannesa Brāmsa, Fransisa Pulenka, Svena Dāvida Sandstrema un daudzu citu Eiropas komponistu darbi. Pie diriģenta pults kora mākslinieciskais vadītājs Māris Sirmais.

28. janvārī koncertzālē “Latvija” Mirdza Zīvere un Zigmars Liepiņš piedāvā koncertprogrammu “Par svarīgo”, kuras pirmatskaņojums notika 2022.gada 20. septembrī Mūzikas namā “Daile”. Būtisku pienesumu izvēlētajai koncertprogrammai sniegs grupa “Lupa”.

25. februārī Vidusjūras vēji atnes mūziku no Spānijas - flamenko ģitārista Daniela Kasaresa koncerts “Magiterráneo” sola dāvāt Vidusjūras mieru, dievu spēku un muzikālu ceļojumu uz siltākām zemēm. Latvijā šobrīd paredzēti tikai divi šī ģitārista šovi un viens no tiem koncertzālē “Latvija”.

Latvijas roka klasika būs dzirdama koncertos teātra namā “Jūras vārti”.

14. februārī grupa “Pērkons” savu mūziku spēlēs pavisam neierastā skanējumā - kopā ar Liepājas Simfonisko orķestri. Dziesmu aranžijas šai programmai veidojis komponists Andris Sējāns.

23. aprīlī godināsim agri aizgājušo mūziķi Alex koncertā “Zvaigznes ceļš”. Režisore Maija Kalniņa, vadītājs Egons Dombrovskis, koncerta idejas autore dziedātāja un mūziķa meita Aija Andrejeva. Koncertā piedalās daudz Latvijā zināmi mākslinieki, kas izpildīs grupas “Opus Pro” zināmākās dziesmas.

Pasākumi bērniem

Teātra namā “Jūras vārti” 7. janvārī izrāde “Aizbēgušās dāvanas noslēpums” piemērota mazajiem skatītājiem – stāsta varoņi paveiks īstu varoņdarbu - atradīs aizbēgušās dāvanas un atdos bērniem pazudušos svētkus, bet 29. janvārī režisors Imants Strads ar aktieriem no dažādiem Latvijas teātriem aicina uz muzikālu izrādi “Šreka trakais jaunais gads”, kur iemīļotais meža briesmonis Šreks gatavojas kāzām.

Dāvanu iegādes vietas

Biļete uz kultūras pasākumu ir neaizmirstama, viegli līdzi paņemama un no visas sirds gādāta dāvana. Biļetes un dāvanu kartes var iegādāties ne tikai biļešu kasēs, bet arī internetā www.bilesuparadize.lv un www.bilesuserviss.lv

SIA “Kurzemes filharmonija” kasēs teātra namā “Jūras vārti” (Karlīnes ielā 40) un koncertzālē “Latvija” (Lielais laukums 1) var iegādāties īpašu komplektu - “Biļešu paradīzes” Dāvanu karti ar Ventspils koncertzāles simboliku un SIA “Kurzemes filharmonija” Drauga karti - apmeklējiet pasākumus koncertzālē “Latvija” vai teātra namā “Jūras vārti” ar draudzīgu atlaidi!

Vairāk informācijas www.koncertzalelatvija.lv, www.jurasvarti.lv

Lai izdevušies svētki!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: