Otrdien Latvijā, sākot no rietumiem, gaidāmi nokrišņi, tai skaitā sasalstošs lietus jeb atkala - veidosies bīstams apledojums, prognozē sinoptiķi.

Naktī no rietumiem debesis apmāksies un daudzviet sāksies nokrišņi, dienā to būs vairāk un nokrišņi gaidāmi visā valstī. No debesīm kritīs gan lietus lāses, gan ledus graudi, gan sniega pārslas. Ceļus, ietves un citus priekšmetus daudzviet pārklās ledus kārta, pārvietošanos padarot bīstamu.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs visā valstī izsludinājis oranžās pakāpes brīdinājumu par stipru apledojumu, paredzot, ka nakts otrajā pusē apledojums veidosies vietām valsts rietumu un centrālajos rajonos un ka dienā sasalstoša lietus intensitāte palielināsies, ļoti stiprs apledojums veidosies teritorijas lielākajā daļā.

Minimālā gaisa temperatūra nakts sākumā būs no -3 grādiem Kurzemes piekrastē līdz -12 grādiem valsts austrumos. Augstākā temperatūra būs otrdienas vakarā, kad tā pakāpsies līdz -1..+4 grādiem, Kurzemes rietumkrastā - līdz +6 grādiem.

Pūtīs lēns līdz mērens dienvidu, dienvidrietumu vējš. No rietumiem ienākot siltākam un mitrākam gaisam, veidosies dūmaka un migla.

Rīgā otrdien no rīta un dienā gaidāmi nokrišņi - pārsvarā lietus un atkala, veidosies stiprs apledojums. Pēcpusdienā un vakarā gaidāma arī migla. Pūšot lēnam līdz mērenam dienvidu vējam, gaisa temperatūra paaugstināsies no -7 grādiem nakts sākumā līdz +2..+3 grādiem otrdienas vakarā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: