Šajā Ziemassvētku gaidīšanas laikā biedrība ''Matisons Runner’s Club'' aicina visus tuvos un tālos draugus piedzīvot sesto atbalsta pasākumu - labdarības skrējienu 26. decembrī plkst. 11 Ventspils Piedzīvojumu parkā.

Jau sešus gadus biedrība palīdz kādam īpašam bērniņam uzlabot veselību un atvieglot ikdienu ne tikai viņam, bet arī viņa ģimenei. Šogad skrējēji vienojušies palīdzēt Madaram.

Madars ir bērniņā ar autiskā spektra traucējumiem. Šobrīd zēnam ir trīs gadi, viņš neprot runāt, komunicēt, klibo arī pašaprūpe. Neskatoties uz to Madars ir ļoti jauks un mīļš puisis. Vienīgā medicīniski atzītā ārstēšanas metode ir ABA terapija. ABA terapija jeb lietišķās uzvedības analīze ir efektīva metode saskarsmes un komunikācijas prasmju veidošanai bērniem, kuriem diagnosticēti autiskā spektra traucējumi.

Šī terapijas metode balstās uz zinātniskiem pētījumiem un pierādījumiem. ABA speciālista uzdevums ir analizēt cilvēka uzvedību un veidus, sistemātiski palīdzot to mainīt, lai cilvēks var pielāgoties videi. Nodarbību laikā tiek pastiprināta vēlamā uzvedība, bet nevēlamā vai kaitīgā uzvedība tiek samazināta. ABA māca jaunas prasmes un piemēro šīs prasmes jaunām situācijām.

Diemžēl ABA terapija nav valsts apmaksāta un gadā tā izmaksā vidēji 3600 eiro. Viens intensīvais kurss ilgst četras nedēļas, tas ir 40 kontakstundas. Viena intensīvais kursa cena 1200 eiro.

Palīdzēsim Madaram iemācīties komunicēt un iepazīt pasauli!

Savu ziedojumu ikviens interesents jau no šodienas līdz 30. decembrim var pārskaitīt uz bankas kontu LV21RIKO0001080083766, biedrība Matisons Runner’s Club.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: