Katru gadu novembrī, Patriotu nedēļā, mūs vieno īpaša emocionāla saikne, kurā izjūtam piederību savai valstij, tautai un pilsētai. Vēl pirms pāris gadiem mēs nespējām iedomāties, ka 21. gadsimtā civilizācijas šūpulī Eiropā var notikt brutāla agresija, var tikt pastrādāti masveida noziegumi pret civiliedzīvotājiem. Šodien tā ir Ukrainas realitāte.

Tādēļ pašlaik mēs it īpaši spējam novērtēt, kāda bagātība ir valsts neatkarība un cik svarīgs bija mūsu senču paveiktais pirms vairāk nekā simts gadiem. Mēs no jauna saprotam, kāda milzīga vērtība ir dzīvot miera apstākļos, bez pastāvīgas trauksmes sajūtas, kāda priekšrocība ir pašiem veidot savu nākotni.

Vairāk nekā 500 ukraiņu savas pagaidu mājas ir atraduši Ventspilī, uzskatot to par drošu vietu, kur palikt līdz iespējai atgriezties dzimtenē. Šobrīd agresors cenšas sagraut Ukrainas civilo infrastruktūru, lai radītu dzīvošanai neiespējamus apstākļus pirms ziemas. Tas var izsaukt papildu Ukrainas bēgļu ierašanos Latvijā. Vēlos teikt paldies ikvienam, kurš ir sniedzis atbalstu ukraiņiem šajā sarežģītajā laikā, un aicinu to darīt arī turpmāk. Tikai kopā, sniedzot maksimālu atbalstu Ukrainai, agresors tiks sakauts. Tikai tā mēs nosargāsim arī savu brīvību.

Ventspilnieki vienmēr ir uzstādījuši visaugstākos mērķus, lai dzīve pilsētā kļūtu aizvien pievilcīgāka, lai mums būtu iemesls lepoties ar savu pilsētu. Pirmais Latvijā zinātnes un inovāciju centrs VIZIUM dažu mēnešu laikā kopš atvēršanas jau uzņēmis gandrīz simts tūkstošus viesu. Mazie ventspilnieki sākuši apgūt jauna līmeņa zināšanas šajā unikālajā izglītības centrā. Pilsēta turpina attīstīties. Neraugoties uz būvniecības cenu straujo pieaugumu, neesam apturējuši arī citu svarīgu attīstības projektu realizāciju. Kurzemes Rehabilitācijas centrs jau uzņem pirmos pacientus, lidostas rajonā drīzumā tiks uzsākta vēl vienas ražošanas ēkas būvniecība. Nobeigumam tuvojas jaunās Gāliņciema bibliotēkas un Rodeļu trases Piedzīvojumu parkā būvniecība.

Enerģētiskās krīzes un strauji augošās inflācijas apstākļos neesam aizmirsuši par pensionāriem un maznodrošinātajiem. No nākamā gada plānojam paaugstināt pabalstu medikamentu iegādei. Ventspils ir vienīgā pašvaldība, kur līdz pavasarim nepaaugstināsies apkures tarifs.

Mēs tiecamies uz to, lai mūsu pilsēta būtu tāda, kādā vēlamies dzīvot. Turpinām aktīvi strādāt, lai radītu aizvien jaunas darba vietas, un izvērtējam iespēju iesaistīties jaunu dzīvojamo māju celtniecībā. Jo vietā, kur ir darbs un vieta, kur dzīvot, veidojas stipras ģimenes.

Latvijas valsts dzimšanas dienā vēlos pateikties ikkatram no Jums par ieguldīto Ventspils attīstībā – aktīvo līdzdalību, ierosinājumiem un visu, kas sekmē mūsu pilsētas izaugsmi.

Novēlu, lai šajā Latvijai nozīmīgajā mirklī esam kopā, lai visiem gaišas domas, lai prieks un svētku noskaņa ir katrā ģimenē!

Jānis Vītoliņš

Ventspils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: