Oktobrī Ventspils slimnīcas Traumatoloģijas nodaļā darbu uzsācis tikko rezidentūru beigušais traumatologs ortopēds dakteris Valts Boginskis. Ārsts papildus pasniedz traumatoloģiju ortopēdiju medicīnas fakultātes studentiem Latvijas Universitātē.

Profesijas izvēle ir viens no atbildīgākajiem soļiem dzīvē. Ārsts Valts Boginskis, izvēloties savu profesiju vidusskolas izskaņā, pēc nelielām pārdomām nosvērās par labu medicīnai, lai gan dzīvē nozīmīga vieta pirms tam bija atvēlēta arī vieglatlētikai, uzrādot un sasniedzot gana labus sportiskos rezultātus. Dzimis un uzaudzis Talsos, taču, kad sācis mācības vidusskolā, Valts Boginskis pārcēlās uz dzīvi Ventspilī, uz kurieni viņu pārvilināja vieglatlētikas treneris Juris Petrovičs. Tomēr, pabeidzis Ventspils 1. ģimnāziju, jaunietis no profesionālā sporta atteicās. «Nonākot izvēles priekšā, sapratu, ka sportista karjera man nešķiet pārāk saistoša, kā arī aprunājoties ar ģimeni un uzklausot mammas viedokli, sapratu, ka labprātāk savu dzīvi saistīšu ar medicīnu,» stāsta traumatologs Boginskis.«Sākotnēji ļoti likumsakarīga doma bija kļūt par sporta ārstu, bet brīdī, kad stājos Rīgas Stradiņa universitātes Medicīnas fakultātē, tādas rezidentūras programmas Latvijā vēl nebija. Tāda programma bija pieejama tikai Tartu Igaunijā. Šis piedāvājums tobrīd man nešķita pārāk saistošs.Sapratu, ka laika gaitā, ja vien nebūs zudusi interese, varēšu specializēties arī par sporta ārstu,» turpina Boginskis, piebilstot, ka ir pateicīgs savulaik mammas sniegtajam padomam pievērsties medicīnai, vienlaikus izsakot viņai atzinīgus vārdus par spēju neuzspiest savu domu, bet ļaut pašam izdarīt savu izvēli, kuru līdz šim ne mirkli nav nācies nožēlot.

Sākot apgūt traumatoloģijas ortopēdijas specializāciju, Valts Boginskis sapratis, ka šī medicīnas nozare viņu patiesi aizrauj. «Turklāt Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcas savas jomas izcilie speciālisti palīdzēja saprast un izvērtēt mana izvēlētā ceļa pareizumu,» saka dakteris. Jaunais traumatologs ir ļoti pateicīgs arī Ventspils slimnīcas vadībai, kura viņu atbalstīja rezidentūras laikā, noslēdzot sadarbības līgumu.

Uzsākot pilnas slodzes darbu Ventspilī, Valts Boginskis atzinīgi vērtē slimnīcas Traumatoloģijas nodaļas komandu daktera Igora Kolosova vadībā, kā arī akcentē vēlmi uzlabot un attīstīt tieši ortopēdijas virzienu Ventspilī. «Kolektīvu biju iepazinis savas rezidentūras laikā, kad jau pirmajā gadā sāku šeit strādāt kā dežurējošais traumatologs slimnīcas Uzņemšanas nodaļā, līdz ar to ar nodaļas ārstiem biju veiksmīgi sastrādājies,» norāda dakteris Boginskis, vaicāts, ar kādām sajūtām uzsācis darba gaitas Ventspilī. Savu nākotni dakteris iecerējis saistīt ar mūsu pilsētu, jo uzskata, ka var sasniegt ne tikai profesionālo izaugsmi, bet šeit pieejami arī ļoti labi dzīvošanas apstākļi viņa ģimenei, kurā pavisam drīzā laikā gaidāms pieaugums. «Veiksmīgi attīstoties Ventspils slimnīcas Traumatoloģijas nodaļai, piesaistot profesionālus speciālistus, veicinot ortopēdijas attīstību, noteikti redzu sevi šajā komandā, piedzīvojot lieliskas izaugsmes iespējas,» pārliecināts dakteris. Tā kā medicīnas studijas, darbs slimnīcā ir prasījis milzīgu laika ieguldījumu, šobrīd dakteris Boginskis savus vaļaspriekus ir atlicis malā – agrās rīta stundas, kad dodas ikrīta skrējienā, paredzētas domu sakārtošanai un spēku atrašanai jaunai darba dienai.

Sākot no novembra, dakteris Valts Boginskis katru ceturtdienu un piektdienu pieņems pacientus ambulatori. Pacientiem ir pieejamas gan valsts apmaksātas, gan maksas konsultācijas pie daktera. Speciālists konsultē pieaugušos dažādu traumu gadījumos, pacientus ar pēctraumu sekām, hronisku locītavu slimību gadījumos (piemēram, osteoartrīts), pacientus ar pēdu deformācijām un pataloģijām, gadījumos, ja nepieciešamas rekonstrukcijas (piemēram, īkšķa kaula deformācija u.c.), veic endoprotezēšanu. Pieteikties konsultācijai pie traumatologa ortopēda Valta Boginska iespējams, zvanot uz Ventspils slimnīcas reģistratūru pa tālruni 63624665. Slimnīca sadarbojas ar apdrošināšanas kompānijām, tāpēc, piesakoties konsultācijai, lūgums informēt, ja ir pieejama veselības apdrošināšanas polise.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: