Aizvadītajā diennaktī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Kurzemes reģiona brigāde saņēma četrus izsaukumus , no kuriem trīs uz ugunsgrēku dzēšanu, un viens no tiem bija arī Ventspilī.

Vakar ugunsdzēsēju glābēju palīdzība bija nepieciešama Talsu ielā Ventspilī, kur daudzdzīvokļu ēkā virtuvē uz plīts bija piededzis bez uzraudzības atstāts ēdiens. Ugunsgrēks likvidēts pirms VUGD ierašanās. Mājoklī bija nostrādājis dūmu detektors, kas brīdināja par bīstamību un ļāva to novērst ātri un operatīvi.

VUGD atgādina, ka izglābšanās ugunsgrēkā ir atkarīga no tā, vai mājokļa iemītnieki savlaicīgi pamanīs ugunsgrēka izcelšanos, jo, liesmām strauji izplatoties, dots neilgs laiks, lai izglābtos. Jo ilgāk ugunsgrēka izcelšanās netiks pamanīta, jo lielāks sadūmojums un liesmas pārņems mājokli. Jau pie neliela sadūmojuma dūmu detektors nostrādās un informēs apkārtējos par izcēlušos ugunsgrēku.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • -3
    reku 21.10.2022, 11:55:16

    Kur tad pīpēt?Tie verķi makten jūtīgi pret pīpes un paštītās kazaskājas dūmiem.Ar veikala cigaretēm vēl tā,ja nepīpē visa ģimene uzreiz.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: