Pirmdien pusdienlaikā agrāk nebijuši pārdzīvojumi sagaidīja Ventas Balss kolektīvu, jo ūdensvada avārija un nostrādājusī trauksmes signalizācija lika evakuēties no ēkas, turklāt negadījums arī apdraudēja izredzes izdod kārtējo laikraksta numuru.

Negadījums – plīsa karstā ūdens caurule – notika ēkas pirmajā stāvā, kur atrodas arī tipogrāfija, kas galu galā cieta visvairāk. Kad visā ēkā nostrādāja trauksmes signalizācija, tika pieņemts lēmums pārtraukt visus darbus un evakuēties. Tajā pašā laikā tipogrāfijas vīri steidza no samirkšanas glābt gan papīru, gan drukas iekārtu.

Tā kā nebija skaidrs, kādu postu tieši karstais ūdens nodarījis un vai sadūmojums ir tikai garaiņi, pie redakcijas ieradās visi atbildīgie dienesti – ugunsdzēsības un glābšanas dienesta un avārijas dienesta vīri, ātrā palīdzība, pašvaldības policija. Ugunsdzēsēji glābēji rūpīgi apsekoja ēku un secināja, ka ūdens un mitrums nav radījis īssavienojumu riskus.

Par laimi, arī mediķu palīdzība nevienam nebija nepieciešama, kas šajā situācija, protams, ir galvenais. Diemžēl spēcīgā spiedienā tecējušais ūdens pamatīgi pielēja pirmo stāvu un tieši tipogrāfijas telpu, tāpēc tādā kā peļķē nonāca arī drukas iekārta, kuru ieslēgt, līdz grīda zem tās būs izžuvusi pilnībā, ir ļoti riskanti. Gan iekārtai, gan, kas ir vēl būtiskāk – pašiem tipogrāfijas darbiniekiem.

Darīsim visu iespējamo, lai plūdu sekas novērstu pēc iespējas ātrāk, taču jau šobrīd ir skaidrs, ka otrdien, 18. oktobrī laikraksts Ventas Balss neiznāks, bet nākamais numurs pie lasītājiem nonāks ceturtdienā, 20. oktobrī.

Atvainojamies mūsu abonentiem un visiem citiem lasītājiem, bet šoreiz tiešām nonācām nepārvaramas varas jeb force majeure situācijā! Labākā ziņa visā šajā stāstā – cietušo nav, ja nu vienīgi zaudēta vēl kāda nervu šūna. Vēlreiz atvainojamies un no sirds ceram, ka turpmāk šādu neatrisināmu pārsteigumu vairs nebūs!

Lasi vēl

Komentāri (7)

  • 0
    Gārfilds 17.10.2022, 15:19:55

    Ko varu teikt.. ieguldāt propagandā, taču nevienu kapeiku savā ēkā.

  • 0
    Vadims Kevrelis 17.10.2022, 15:43:37

    ''VB'' vajag mūsdienīgu ēku, tādu kā jaunā ''Filharmonija''.

  • 0
    Gārfilds 17.10.2022, 15:43:53

    Propaganda = pie katras izdevības rādīt, rakstīt utt, par nabaga opozicionāru. Kas nav tiesa. Viņš ir ievēlēts VPD, par deputātu, no partijas ir kas ir domes koalīcijā! Kā viņš var būt opozicionārs, ja nav ievēlēts Saeimā, vai vēl kur citur?

  • -5
    Staķis 18.10.2022, 08:33:56

    Tikai un vienīgi tā, ka no viņa izveidotā un vadītā politiskā spēka ir cilvēki, kuri jau atkārtoti ir ievēlēti Saeimā.

  • -1
    Elviss22 17.10.2022, 16:45:43

    .... tīri vai jābrīnās, kā neizsauca aviāciju, varēja pat NATO izsaukt, varbūt krievi vainīgi.

  • 0
    Spīdola 18.10.2022, 12:27:44

    NATO never saukt, jo Lembergs ir pret NATO. Bez tam šādu ČP laikā var notikt spiegošana.

  • -3
    Persona 17.10.2022, 21:35:04

    Atcerieties, ka tas var notikt jebkurā mājā, ne tikai VB.
    Tagad redzēsim vairāk rakstus ar Ventspils Domes darbiniekiem (augstajiem) kungiem un dāmām, remontam naudiņu vajadzēs!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: