Oktobrī Vecpilsētā, atjaunotā 18. gadsimta ēkā, durvis vērs zobārstniecības Klīnikas Zinta filiāle. Mūsdienīgos zobārstniecības kabinetos pacientus pieņems gan pieredzējuši, gan jaunie speciālisti. Viņiem talkā nāks unikāls rentgena aprīkojums.

Akmeņu, Pils un Lielās ielas stūris Vecpilsētā sakārtots, pateicoties diviem – pašvaldības un privātā uzņēmēja – realizētiem projektiem. Akmeņu ielā 5 pilsētas pašvaldība atjaunojusi vecu ēku, kur iekārtotas Digitālā centra mācību klases. Bet cieši blakus Digitālajam transformācijas centram Ventspilī pazīstamā ārstu Ģirta un Zintas Štekerhofu ģimene atgriezusi dzīvību senai ēkai Lielā ielā 16, kas celta pirms vairāk nekā 200 gadiem. Līdz Klīnikas Zinta filiāles atklāšanai atlicis pavisam maz – īpašnieki sola pirmos pacientus uzņemt jau nākammēnes.

Bet, kamēr noslēgumam tuvojas telpu aprīkošana un interjerā tiek likti vēl pēdējie akcenti, Ventas Balss izmantoja ekskluzīvu iespēju ielūkoties žilbinoši baltajos zobārstu kabinetos un iepazīties ar unikālo zobārstniecības klīnikas aprīkojumu.

Jaunajās telpās Lielajā ielā 16 mūs sagaidīja jaunie ārsti – Štekerhofu ģimenes otrā paaudze. Kārlis Štekerhofs – jau praktizējošs zobārsts periodontologs. Ārsta otrā specialitāte norāda, ka viņš nodarbojas ar mutes dobuma periodonta audu jeb zobu apkārtējo audu profilaksi, diagnostiku un ārstēšanu. Kārlis Vācijā, Gētes institūtā apgūst vēl vienu zobārstniecības specializāciju – implantoloģiju. Kārļa sieva Madara Štekerhofa ir zobārste ortodonte. Viņas specializācija bez parastajām zobārstniecības funkcijām ir žokļu sistēmas un nepareiza sakodiena anomāliju korekcija un novēršana gan ar brekešu sistēmām, gan ar caurspīdīgām zobu pozīcijas maiņas kapēm. Ortodonta specialitāti Madara apguvusi rezidentūras laikā Rīgas Stradiņa universitātes Stomatoloģijas institūtā. Tur rezidentūru izgājis arī Kārlis. Madara un Kārlis uzauguši Ventspilī, abi beiguši ģimnāziju un izvēlējušies radniecīgas profesijas. Tagad viņus vieno ne tikai kopīga darbavieta, bet arī ģimenes saites, divus gadus vecā meitiņa Jasmīna.

Ieguvuši zobārstu pamatizglītību, Kārlis un Madara Štekerhofi klīnikā Zinta strādā jau vairākus gadus. Paralēli tam abi izgāja rezidentūru, apgūstot šaurākas specializācijas. Ķirurga un zobārstes ģimenē augušais Kārlis stāsta, ka sākotnēji viņa sapnis bijis iet sava tēva, pilsētā zināmā ķirurga Ģirta Štekerhofa pēdās un kļūt par ķirurgu. «Bērnībā daudz laika pavadīju ar tēvu kopā slimnīcā un pats sapņoju kļūt par ķirurgu. Bet pieaugot vēlējos kļūt par stomatologu. Līdz šim neesmu nožēlojis, ka izvēlējos šo profesiju. Man ļoti patīk mans darbs,» pastāstīja jaunais ārsts. Viņam ir savi klienti, un pieraksts pie jaunā stomatologa vienmēr ir aizņemts uz priekšu. Periodontologa profesija ir perspektīvs stomatoloģijas novirziens. Latvijā šobrīd ir tikai 22 šīs specializācijas ārsti, un Kārlis ir viens no viņiem. Viņš darbojas Latvijas Periodontologu asociācijā. Kādos gadījumos jāvēršas pie periodontologa? «Vispirms jāapmeklē higiēnists, kurš, ja jums, piemēram ir apsārtušas smaganas vai kustas zobi, tālāk nosūtīs pie periodontologa,» – atbild ārsts. Ne mazāk perspektīva ir arī Kārļa nākamā specializācija – implantoloģija.

Jaunās paaudzes ārsti jūtas pārliecinošāk blakus pieredzējušajiem kolēģiem. Nereti Kārlis, veicot nepieciešamo ārstēšanu, tai skaitā ķirurģisko, nosūta pacientu tālākai ārstēšanai pie savas mammas Zintas Štekerhofas, kura strādā blakus kabinetā. Citās situācijās Madara sūta savus pacientus ar jau izlīdzinātiem zobiem pie Kārļa. Zobārstu ģimene vienā klīnikā sniedz plašu pakalpojumu klāstu. Kārlis ne bez lepnuma atzīst, ka viņam un viņa sievai ir palaimējies strādāt mūsdienīgā zobārstniecības klīnikā, turklāt pie saviem vecākiem, apgūt jaunas perspektīvas specializācijas un pielietot zināšanas praksē, strādājot ar vismūsdienīgāko medicīnisko aprīkojumu. Jaunajā filiālē aprīkoti četri zobārstu kabineti un uzstādīts unikāls rentgena aprīkojums. Tieši šādā komplektācijā Latvijā tam nav analoga. Ar aparātu var veikt gan mazākus, gan plašākus un apjomīgākus izmeklējumus. Piemēram, izmeklēt ne tikai žokli, bet arī deguna dobumu, ausis. Aprīkojums, kas jau tiek izmantots rentgena izmeklējumiem Klīnikā Zinta, ļauj samazināt izmeklējamo lauku. Jaunais aprīkojums ļauj gan samazināt, gan palielināt izmeklējumu un diagnostikas lauku.

Jaunais rentgena aparāts uzlabo izmeklējumu kvalitāti un samazina starojumu. Turklāt, atšķirībā no iepriekšējās rentgena aparātu paaudzes, tagad ir iespēja izmeklēt interesējošo vietu ne tikai divās, bet arī trīs dimensijās.

Ortodontijas kabinetā saimniekos Madara, kad atgriezīsies no dekrēta atvaļinājuma. Līdz ar jaunās filiāles atvēršanu Vecpilsētā Klīnikas Zinta pakalpojumu klāsts nedaudz paplašināsies, lai gan, kā apgalvo jaunie ārsti, tas arī tagad ir gana plašs. Ir cerība, ka līdz ar filiāles atvēršanu samazināsies rindas un ātrāk varēs nokļūt pie speciālista. Iespējams, ar laiku arī tādu ilgstošu procedūru kā implantēšana varēs plānot un veikt vienas dienas laikā. Bez zobārstniecības pakalpojumiem klīnikā pieejamas estētiskās procedūras, piemēram, i-PRF injekcijas, kuras lieto kosmetoloģijā un traumatoloģijā, kā arī limfodrenāžas procedūra. Klīnika aicina darbā papildu speciālistus – higiēnistu un zobārsta asistentu.

Lasi vēl

Komentāri (6)

  • 0
    Zalupinska 28.09.2022, 14:19:09

    Prieks par speciālistiem, kuri izvēlas provinci un paldies par ieguldījumu pilsētvidē, bet cik no mums var atłauties četrciparu zobārstniecību?

  • -5
    Renars Z 28.09.2022, 15:15:41

    Nevis provinci, bet Ventspili.

  • -1
    Agnese1304 29.09.2022, 12:35:20

    Salīdzinot ar klīnikām Rīgām, klīnikā Zinta cenas ir ļoti sakarīgas. Beigu beigās jebkurš zobārsts ir dārgs, ja vien neesi ar mieru izraut visu muti tukšu un staigāt ar protēzēm.

  • 0
    Heinrich 28.09.2022, 14:46:03

    Par smalkām un dārgām zobārstniecības būšanām nezinu,bet ,ja kāds zobs ātri un prasmīgi jāizrauj,tad labākais būs dr.Dorofejevs!

  • 0
    Pilsēta 28.09.2022, 16:01:23

    Tiešām prieks, ka viens stūris pilsētā savests kārtībā, bet tikai skumji, ka vecā šautuve stāv kā spoks un bojā visu kopskatu.

  • 0
    ventspilnieks 36,7 28.09.2022, 16:11:03

    Kurš nākamais? Kūla vai Vāgnere, varbūt Pleinica :)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: