Pirmdien, 26. septembrī, plkst. 13 Bērnu bibliotēka aicina uz tikšanos ar dzejnieku un literatūrzinātnieku Kārli Vērdiņu, uzsākot Valsts Kultūrkapitāla fonda finansiāli atbalstīto projektu ''Lasīšanas laboratorija''.

Kārlis Vērdiņš dzeju publicē kopš 1997. gada, atdzejo un tulko no angļu, krievu, čehu valodas. Viņš sastādījis un rediģējis vairākus dzejas krājumus, pētījumus. Vērdiņš ir piecu pieaugušo krājumu autors, un trīs bērnu dzejas krājumu – ''Burtiņu zupa'', ''Tētis'' un ''Dilles tante'' autors. Viņa darbi ir plaši atdzejoti un publicēti ārpus Latvijas robežām.

Vairākkārt saņēmis gandrīz visas nozīmīgākās literārās godalgas Latvijā, tostarp - trīskārtējs Latvijas Literatūras gada balvas saņēmējs.

Šobrīd studē salīdzināmās literatūrzinātnes doktora studiju programmā Sentluisas universitātē ASV. Strādā Latvijas Universitātes Literatūras, folkloras un mākslas institūtā.

Sadarbojas ar dažādiem latviešu komponistiem un mūziķiem, rakstot libretus un dziesmu tekstus. Viens no jaunākajiem veikumiem ir librets mūziklam ''Zvaigznes bērns'', pēc Oskara Vailda pasakas motīviem, sadarbībā ar komponistu Jāni Lūsēnu.

Kārlis Vērdiņš tiek dēvēts par spilgtāko un poētiski nobriedušāko jaunās paaudzes dzejnieku, viens no nozīmīgākajiem un pazīstamākajiem dzejniekiem. Vērdiņa dzeja ir mākslinieciski augstvērtīga, viņam raksturīgs ironisks skatījums, tautas psiholoģijas portretēšana, kā arī labsirdīgs humors un cilvēkmīlestība. Darbi uzrunā pat tādus lasītājus un klausītājus, kam dzeja vispār nav tuva.

''Dzeju vajag lasīt uzmanīgi. Jebkurā gadījumā tā tiek rakstīta ar domu, ka to kāds lasīs. Vienalga, cik sarežģīta dzeja liktos, ja tā ir laba, tajā ir ielikta atslēga, kā to saprast,'' uzskata dzejnieks.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: