Kurzemē aizvadītajās Saeimas vēlēšanās labāko rezultātu sasniedzis "Apvienotais saraksts" (AS), kurš šajā vēlēšanu apgabalā saņēmis 22,05% vēlētāju atbalstu un varētu būt ieguvusi trīs mandātus, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas apkopotie sākotnējie vēlēšanu rezultāti, saskaitot balsis visos Kurzemes vēlēšanu iecirkņos.

Tālāk Kurzemē seko Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) ar 21,1% vēlētāju atbalstu, iegūstos trīs mandātus.

Tālāk seko "Jaunā vienotība" - 16,44% - un Nacionālā apvienība (NA) - 10,25%. Abas šīs partijas varētu būt ieguvušas pa diviem mandātiem.

Par "Progresīvajiem" (P) Kurzemē nobalsojuši 4,8% vēlētāju, bet par "Latvija pirmajā vietā" (LPV) - 4,27%. Šīs partijas Kurzemē varētu būt ieguvušas pa vienam mandātam. Savukārt par partiju "Stabilitātei!" (S) nobalsojuši 2,17% vēlētāju, ar ko gan ir par maz, lai iegūtu kaut vienu mandātu šajā vēlēšanu apgabalā.

Apkopotie rezultāti liecina, ka no AS mandātus Kurzemē iegūs Māris Kučinskis, Linda Matisone un Atis Deksnis, no ZZS - Uldis Augulis, Gundars Daudze un Jānis Vucāns, no JV - Arvils Ašeradens un Inga Bērziņa, No NA - Ilze Indriksone un Artūrs Butāns, no P - Edgars Zelderis, bet no LPV - Ramona Petraviča.

Kurzemē vēlēšanās piedalījās 63,86% vēlētāju.

Lasi vēl

Komentāri (1)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: