Šobrīd Valsts Asins donoru centrā asins krājumi ir būtiski samazinājušies. Ventspils slimnīcas Asins sagatavošanas nodaļā (Inženieru iela, 60) kļūt par asinsdonoru iespējams katru pirmdienu un piektdienu no plkst. 8 līdz plkst. 10. Reģistrācija līdz plkst. 9.30.

Ja esi izlēmis kļūt par asinsdraugu, ir jāievēro šādi nosacījumi:
- esi 18-65 gadus vecs;
- tev ir derīgs personu apliecinošs dokuments (pase, ID karte);
- sver ne mazāk par 50kg;
- esi paēdis, izgulējies, atpūties un jūties labi;
- esi vesels un pēdējā laikā neesi slimojis;
- pirms tam esi piekopis veselīgu uzturu un lietojis daudz šķidruma;
- dienā pirms asins nodošanas NEESI lietojis alkoholu;
- neesi nodevis asinis vismaz deviņas nedēļas, un 12 mēnešu periodā to neesi darījis četras reizes (attiecas uz sievietēm) vai sešas reizes (attiecas uz vīriešiem).

Asins devu nodošana aizņem aptuveni desmit minūtes, bet viens asinsdonors var izglābt ceļu satiksmes negadījumā cietušo, pacientu ar apdegumiem, palīdzēt vēža slimniekam, kā arī glābt citus cilvēkus pēc nepieciešamības.

Ja esat nolēmis kļūt par asinsdonoru, dodoties uz asins sagatavošanas kabinetu, līdzi ņemiet pasi vai ID karti un bankas konta numuru. Pirms asins ziedošanas obligāti būs jāaizpilda asins donora anketa, ārstniecības persona pārbaudīs veselības stāvokli, kā arī abu elkoņu locītavu vēnas. Pēc ārstniecības personas apstiprinājuma, varēsiet doties nodot asinis. Anketas aizpildīšana, veselības pārbaudes un asins nodošana tiek organizēta vienuviet Asins sagatavošanas nodaļā.

Papildus informāciju iespējams uzzināt zvanot pa tālruni uz Ventspils Asins sagatavošanas nodaļu - 63620947 vai izlasot interesējošo informāciju Valsts Asins donoru mājas lapā - www.vadc.lv.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: