Bērnu rotaļu laukumos Jūrmalas parkā un Kalēju un Tukuma ielu krustojumā ir uzstādītas jaunas, mūsdienīgas un atbilstoši standartiem sertificētas rotaļu iekārtas, informē Ventspils Komunālā pārvalde.

Aizvadītajā gadā veicot visu Ventspils bērnu rotaļu parku un laukumu apsekošanu, īpaša vērība tika pievērsta Jūrmalas parka un Kalēju un Tukuma ielu krustojuma rotaļu iekārtām, jo tika konstatēts, ka vairākas iekārtas ir fiziski un morāli novecojušas. Tādēļ Ventspils pašvaldība lēma par nepieciešamību šajos laukumos demontēt vecās rotaļu iekārtas un šovasar uzstādīt jaunas, atbilstoši standartiem sertificētas iekārtas.

Lai mazie ventspilnieki varētu droši un aizraujoši rotaļāties, Jūrmalas parkā tika uzstādītas četras jaunas rotaļu iekārtas dažādām vecuma grupām, bet Kalēju un Tukuma ielu krustojuma rotaļu laukumā tika uzstādītas piecas jaunas iekārtas, kas nodrošinās pilnvērtīgu fizisko, sociālo un kognitīvo spēju attīstību dažādām vecuma grupām. Šonedēļ tiks pabeigta seguma labiekārtošana, ieklājot mizu mulču zem rotaļu iekārtām Kalēju - Tukuma ielu bērnu laukumā.

Uzklausot iedzīvotāju ierosinājumus, Ventspils pašvaldība ik gadu cenšas uzlabot, izbūvēt vai papildināt jau esošos bērnu rotaļu laukumus ar jaunām un interesantām rotaļu iekārtām. Īpaša nozīme tiek pievērsta iekārtu drošībai, tādēļ visām rotaļu iekārtām tiek veikta obligātā ikgadējā iekārtu pārbaude, ko veic sertificēts inženieris, par katru iekārtu izsniedzot pārbaudes protokolu un uzlīmi, apliecinot rotaļu iekārtas atbilstību drošības prasībām.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: