Līdz 4. septembrim Grieķijā, Atēnās norisināsies Eiropas U-17 (2005. dzimšanas gads) čempionāta finālturnīrs 3X3 basketbolā, kurā startēs arī Latvijas U-17 puišu izlase, tostarp sporta skolas ''Spars'' audzēknis un Ventspils augstskolas basketbola komandas spēlētājs – Toms Markuss Salnājs.

Latvijas izlases komandas sastāvs, pēc veiksmīga starta kvalifikācijas turnīrā Šolnokā, kas norisinājās augusta sākumā, nav mainījies. Kopā ar Tomu Latvijas izlasi pārstāvēs Jānis Censonis (Jēkabpils), Edvards Egle (BJBS ''Rīga''/ A.Kraukļa VEF BS) un Kristians Artis Pastars (Salaspils).

Ar pārdomām par gaidāmo startu finālturnīrā dalās Toms: ''Jūtos labi, ar komandu esam noskaņoti, jo zinām, ko mēs spējam un kāds ir mūsu limits un, manuprāt, esam gatavi jebkurai komandai, kas nāks mums pretī.'' Tāpat Toms atzīst, ka sagaidāmās spēles nebūs vieglas, taču ir pārliecināts par to, ka komanda spēs cīnīties līdz spēles beigām un parādīt sevi no labākās puses.

Finālturnīrā piedalīsies 12 komandas, kuras pirmajā posmā ir sadalītas četrās grupās. Latvijas izlasei pirmā spēle notiks 3. septembrī plkst. 17.50, kur tai pretī stāsies Francijas komanda, savukārt otrā spēle plkst. 19.45 pret Horvātiju.

Spēles tiešraide būs skatāma FIBA 3×3 youtube kanālā.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    Hugo Boss 05.09.2022, 05:50:46

    Malacis! Apsveicu ar sudraba medaļu!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: