Ir uzsākti asfalta velotrases būvniecības darbi Ugālē. Projekta gaitā tiks izbūvēta multifunkcionāla velotrase ar kopējo garumu 70,98 m, platumu vietām 2 un 3 m.

Tā ir nepārtraukta, speciāli konstruēta asfalta seguma trase ar viļņotu virsmu un izliektiem stūriem, kas sastāv no dažāda izmēra kalniņiem, virāžām un nelieliem tramplīniem. Apmeklētāju un garāmgājēju informēšanai pie ieejas asfalta velotrasē tiks uzstādīta informācijas zīme par velotrasi un tās lietošanas noteikumiem.

Projekta mērķis ir kvalitatīvas un drošas dzīves vides veidošana aktīvākai atpūtai iedzīvotājiem ar daudzveidīgu pakalpojumu klāstu un ilgtspējīgu, vidi saudzējošu infrastruktūru. Rezultātā tiks radīts pavisam jauns un mūsdienīgs aktīvās atpūtas parks ar inovatīvu asfalta velotrasi. Velotrases ierīkošana papildinās sporta iespēju klāstu plašai mērķauditorijai – dažāda vecuma un prasmju velobraucējiem, skrituļotājiem, skeitbordistiem, kā arī citiem aktīvās atpūtas piekritējiem.

Projekts tiek īstenots saskaņā ar Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai (ELFLA) Latvijas Lauku attīstības programmas 2014.–2020. gadam apakšpasākuma 19.2. ''Darbību īstenošana saskaņā ar sabiedrības virzītas vietējās attīstības stratēģiju'' aktivitātē 19.2.2. ''Vietas potenciāla attīstības iniciatīvas''.
Būvdarbus objektā veic SIA ''We Build Parks'' par līguma summu 59 714,63 eiro, būvuzraudzības pakalpojumus sniedz SIA ''SB Uzraudzība'' par līguma summu 4114 eiro. Būvdarbi objektā jāpabeidz un ekspluatācijā jānodod četru mēnešu laikā.

Projekta kopējās izmaksas ir 63 828,63 eiro, no tām publiskais finansējums (ELFLA) 45 000 eiro, bet 18 828,63 eiro – pašvaldības līdzfinansējums.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: