Svētdien, 7. augustā, notiks kampaņas ''Sajūti. Sadzirdi. Saproti.'' pirmais pasākums - ''Pikselēšanas darbnīca'', kuras radošajā koprades procesā, mijiedarbojoties sabiedrībai kopā ar atbalsta centru ģimenēm ar bērniem ar īpašām vajadzībām ''Cimdiņš'', tiks izveidots īpašs mākslas darbs.

Ikviens interesents Ventspils pilsētas svētku laikā Piejūras brīvdabas muzejā no plkst.12 līdz 16 būs laipni gaidīts pielikt savu roku mākslas darba tapšanā un paust savu atbalstu diskriminācijas izskaušanai sabiedrībā.

Dati liecina, ka Latvijā joprojām izplatītākās diskriminācijas pazīmes ir tieši vecums, invaliditāte, etniskā piederība un dzimums. Lai uzlabotu pastāvošo situāciju diskriminācijas jomā, Sabiedrības integrācijas fonds līdz gada nogalei īstenos mērķētus pasākumus saliedētas sabiedrības veicināšanai, tostarp aktualizēs jautājumus par cilvēku ar invaliditāti iekļaušanu sabiedrībā. Pirmais no pasākumiem norisināsies Ventspilī. Idejas pamatā ir apzināšanās, ka ikviens no mums tāpat kā pikselis ir maza daļa no kā lielāka, kas izveidojas mijiedarbības procesā. Darbnīcā, uz sieta savienojot audumu strēmeles un ļaujot vaļu iztēlei un pirkstu veiklībai, katrs radīs savu pikseli. Pēc tam mākslinieces no tiem izveidos tekstila kolāžu.

Paralēli darbnīcai būs pieejama arī vēlmju siena un fotostūrītis, lai ne tikai pievērstu plašāku uzmanību jautājumam par personu ar invaliditāti iesaisti sabiedrībā, bet arī uzklausītu līdzcilvēku domas.

Uz vēlmju sienas ikviens varēs piespraust savu zīmīti, uz kuras uzrakstīta ideja, pārdomas, priekšlikums vai kāda vajadzība, kas cilvēkiem šķiet būtiska saistībā nevienlīdzīgas attieksmes pret personām ar invaliditāti novēršanu un sekmīgāku iekļaušanas sabiedrībā. 

Fotostūrītī pasākuma apmeklētāji varēs nofotogrāfēties un dalīties ar to sociālajo tīklu vietnēs, draugiem, radiem, lai palīdzētu nodot tālāk vēstījumu par to, ka ikviens no mums ar savu rīcību var mazināt šīs personas grupas diskrimināciju. Fotostūrītī būs pieejams arī fotogrāfs, kura uzņemtās fotogrāfijas tiks publicētas Apeirona Facebook lapā.

Par apvienību ''Apeirons''

Invalīdu un viņu draugu apvienība ''Apeirons'' ir interešu aizstāvības nevalstiska organizācija kura darbojas jau vairāk kā 25 gadus. ''Apeirona'' mērķis ir cilvēku ar invaliditāti interešu aizstāvība un darbības prioritātes ir pieejamas vides attīstība, sociālo pakalpojumu dažādošana, nodarbinātība, sabiedrības informēšana, brīvprātīgais darbs un izglītība.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: