Līdz 30. jūnijam SIA "Ventamonjaks" jāiesniedz Valsts vides dienestam (VVD) detalizēts plāns par amonjaka pārkraušanas kompleksa apstādināšanu, informē VVD sabiedrisko attiecību speciāliste Ilona Černodona.

26. maijā VVD izdeva lēmumu par "Ventamonjaks" iekārtas darbības apturēšanu. Uzņēmumam uzdots nekavējoties sākt amonjaka pārkraušanas kompleksa apstādināšanu un ekspluatācijas pārtraukšanu, atbrīvojot termināli no sašķidrinātā amonjaka tehnoloģiskajiem atlikumiem.

Līdz 30. jūnijam uzņēmumam jāiesniedz VVD detalizēts plāns, ar konkrētiem termiņiem un finanšu aprēķiniem, šo darbību nodrošināšanai.

Kā norāda Černodona, pēc VVD rīcībā esošās informācijas, uzņēmums sācis lēmuma izpildi un tiek sagaidīts, ka līdz 30. jūnijam tiks iesniegts plāns termināļa darbības apturēšanai pa posmiem.

Tiklīdz plāns būs iesniegts, VVD to izvērtēs un pēc tam varēs sniegt papildu informāciju.

Kā vēstīts, sašķidrināto amonjaku vajadzēja izvest, jo sankciju ietekmē, kas ieviestas Krievijas sāktā kara dēļ, uzņēmums "Ventamonjaks", kura rezervuāros atradās 40 000 tonnu bīstamas vielas - šķidrā amonjaka -, nevar norēķināties ar uzņēmumu "VK Terminal Services", kas sniedz "Ventamonjakam" dažādus pakalpojumus, tostarp nodrošina amonjaka drošu uzglabāšanu.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    Kriska 21.06.2022, 16:16:42

    Rezervuārus un cauruļvadus vajadzētu izmazgāt un izmantot dzeramā ūdens pārkraušanai. Sataupītos miljoni, kurie paredzēti Stradiņa ielaā 20 apbūvei. Cik nu var ar tām mucām pieblīvēt Ventspili!!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: