Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Ventspils iecirkņa amatpersonas ir pabeigušas izmeklēšanu kriminālprocesā par smaga miesas bojājuma tīšu nodarīšanu un par pretošanos varas pārstāvim, šobrīd materiāli ir nodoti prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai.

Februārī Valsts policijā tika saņemta informācija, ka slimnīcā nogādāts cilvēks, kurš Piltenē, kādā īpašumā guvis miesas bojājumus – sistas brūces. Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Ventspils iecirkņa Kriminālpolicija nodaļas amatpersonas par notikušo uzsāka kriminālprocesu, noskaidroja iespējamo vainīgo personu un devās uz vīrieša dzīvesvietu viņu aizturēt.

Aizturēšanas laikā vīrietis izrādīja agresīvu pretošanos policijas darbiniekiem, nepildot to likumiskās prasības, paņēma no galda saliekamo nazi, izvilka naža asmeni un demonstrēja gatavību pielietot to pret policijas darbiniekiem, kā arī izteica draudus nogalināt. Vīrietis arī uzsāka bēgšanu – izlēca pa otrā stāva logu un skrēja prom, taču likumsargi viņu aizturēja.

Vīrietis jau iepriekš ir nonācis policijas redzeslokā. Vīrietim tika piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums. Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Ventspils iecirkņa amatpersonas ir pabeigušas izmeklēšanu kriminālprocesā par smaga miesas bojājuma tīšu nodarīšanu un par pretošanos varas pārstāvim. Saskaņā ar Krimināllikumu, bargākais sods par šādu noziedzīgu nodarījumu ir brīvības atņemšana uz laiku līdz septiņiem gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās. Soda apmēru noteiks tiesa.

Valsts policija atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

Lasi vēl

Komentāri (3)

  • -2
    Heinrich 21.06.2022, 17:08:41

    Vai nevarētu būt tā,ka kruķi (menti,padlas) paši izprovocēja?

  • -5
    Gārfilds 22.06.2022, 12:37:38

    Tev tak jāiet pa prokuroru.

  • 0
    Persona 22.06.2022, 08:06:17

    Ja lieta saistīta ar policiju, tad viss ātri notiek.
    Vēl vakar skatījos sižetu, ka cilvēkam izzāģēja mežu un nesamaksāja.
    Pusotrs gads pagājis un firmas īpašnieku nevar atrast. Bēdīgi

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: