Latvijas basketbola izlases treneris Luka Banki nosaucis 15 kandidātus, kas gatavosies Pasaules kausa atlases turnīra pirmā posma noslēdzošajiem mačiem pret Serbiju un Slovākiju. Starp viņiem nav neviena BK Ventspils pārstāvja (vairāki basketbolisti gan savulaik spēlējuši Ventspilī), bet ir divi ventspilnieki.

Starp 15 gadidātiem iekļauti arī Toms Leimanis un Klāvs Čavars. Toms tieši Banki vadībā debitēja lielajā izlasē, aizvadot divus mačus un gūstot astoņus punktus. Klāvs piedalījies jau 15 mačos, kuros sakrājis 81 punktu.

Latvijas valstsvienība 2023. gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīra A grupas pirmajās četrās spēlēs izcīnījusi trīs uzvaras (pār Slovākijas izlasi un divreiz pār Beļģiju), kā arī piedzīvojusi minimālu zaudējumu Serbijā. Latvijas un Serbijas izlases jau nodrošinājušas tiesības spēlēt kvalifikācijas otrajā posmā. 30. jūnija spēlē Latvija – Serbija izšķirsies, kura komanda grupā ieņems 1. vietu (savstarpējo spēļu rezultāti tiks ņemti līdzi).

Gatavojoties spēlēm ar Serbiju un Slovākiju, Latvijas valstsvienība trešdien, 22. jūnijā aizvadīs pārbaudes spēli ar Lietuvas izlasi, kas tiks rīkota kā basketbola zaļumballe, ieskandinot Jāņus – ar muzikāliem priekšnesumiem un valstsvienības ilggadējā kapteiņa Jāņa Blūma godināšanu. 26. jūnijā atbildes spēle Šauļos.

Otrajā posmā A grupas trīs labākās komandas cīnīsies ar B grupas komandām (Grieķiju, Turciju un Lielbritāniju). Tā kā no turnīra izslēgta B grupā spēlējusī Baltkrievijas izlase (arī Krievijas komanda), FIBA iesaistītajām grupām koriģējusi izspēles sistēmu – uz otro posmu nenāks līdzi rezultāti spēlēs ar A grupas ceturtās vietas ieguvējiem. Pirms pēdējām divām kārtām 3. vietā ir Beļģija (2-2), 4. vietā Slovākija (0-4). Otrajā posmā pa divām spēlēm notiks augustā, novembrī un 2023. gada februārī, grafiks būs atkarīga no vietu kārtības grupas noslēguma tabulā. Finālturnīram kvalificēsies trīs labākās komandas no sešām.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: