Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) aizturējis kādu personu Ventspils pašvaldībā. Aizturēšanu KNAB veicis Eiropas prokuratūras izmeklētā lietā, informē KNAB priekšnieks Jēkabs Straume.

Sīkāku informāciju par lietu Straume nesniedza, aicinot vērsties pie Eiropas prokuratūras, jo KNAB šajā gadījumā strādā tās uzdevumā.

Ventspils domes priekšsēdētājs Jānis Vītoliņš ("Latvijai un Ventspilij") sacīja, ka ne viņam, ne kolēģiem neesot ziņu, ka būtu aizturēts kāds Ventspils pašvaldības darbinieks vai amatpersona.

Maija beigās LTV raidījums "De facto" gan ziņoja, ka, Ventspils brīvostai atzīstot sevi par cietušo, KNAB februārī sācis kriminālprocesu par 20 gadus veiktiem brīvostas maksājumiem bijušā Ventspils mēra Aivara Lemberga ("Latvijai un Ventspilij") vadītajai biedrībai "Ventspils attīstības aģentūra". Brīvostas pašreizējā vadība uzskatot, ka tai varētu būt nodarīti 1,3 miljonus eiro lieli zaudējumi.

Straume uzsvēra, ka aizturēšana ceturtdien nav saistīta ar šo lietu. Vienlaikus viņš atzīmēja, ka situācija ar "Ventspils attīstības aģentūru" ir vairākus gadus vērota problēma - diemžēl ilgus gadus bija atļautas shēmas, kad pašvaldības lemj par naudas piešķiršanu biedrībām, kuras pēc tam naudu izmaksā pašvaldību politiķiem un amatpersonām.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • 0
    Gārfilds 10.06.2022, 09:33:15

    Ups..

  • 0
    Arvic Sauleskalns 10.06.2022, 16:56:26

    Konkrētāk?
    Latvijā nav žurnālistu. Ir tikai ŽURNAĻUGAS... ☹️

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: