Tuvojoties iemīļotākajiem un patiesi gaidītajiem nacionālajiem svētkiem Latvijā, Ventspils Tūrisma informācijas centrs piedāvā ielūkoties Līgo svētku apkopojumā, kurā ir apspoguļoti skaistākie un ar tradīcijām bagātie pasākumi Ventspilī un tās apkārtnē.

Ventspilī:
T-kreklu apdrukās darbnīca ''Citādi Līgo''
Otrdien, 21. jūnijā plkst. 17.30 Ventspils dizaina darbnīca RADE aicina apmeklēt T-kreklu apdrukās darbnīcu ''Citādi Līgo''. Piesakies laicīgi, jo vietu skaits ir ierobežots: VAIRĀK.

Zāļu diena
21. jūnijā plkst. 19 ventspilnieki un pilsētas viesi aicināti apmeklēt Dzirnavu laukumu, kur notiks dažādas Zāļu dienas izdarības. Pasākuma apmeklētājiem būs iespēja apgūt vasaras saulgriežu rituālus, dziesmas, dejas un rotaļas kopā ar Ventspils folkloras kopu ''Laipa'', vidējās paaudzes deju kolektīvu ''Kurzeme'', senioru deju kolektīvu ''SenKurzeme'' un deju ansambļa ''Liedags'' dejotājiem. Par lustīgu noskaņu un dancošanu rūpēsies tautas mūzikas ansamblis ''Danču spēle''. Visi aicināti iemēģināt savu roku vainagu pīšanā, jo zāles, kas sapītas aplī, ir dabas svētības, skaistuma, spēka un mūžības simbols: VAIRĀK.

Gatavojies Līgo svētkiem kopā ar Ventspils tirgu!
23. jūnijā no plkst. 8-15 Ventspils Vecpilsētas tirgū būs nopērkami gan gardumi svētku galdam, gan Jāņu zāles un dāvanas! No plkst. 11 - 13 mazākie tirgus apmeklētāji varēs piedalīties radošajā darbnīcā ''Līgo vainagu pīšana''.

Līgo svētki
Līgo svētku vakarā, 23. jūnijā plkst. 20 Reņķa dārzā Ventspils teātris priecēs skatītājus ar Rūdolfa Blaumaņa lugas ''Trīnes grēki'' brīvdabas izrādi. Būs joki, pārpratumi un jūtu kaislības: VAIRĀK.
Savukārt, plkst. 22 uzreiz pēc jestrās Ventspils teātra brīvdabas izrādes, Reņķa dārzā tiks kopīgi iekurts svētku ugunskurs un līdz pat rīta gaiļiem notiks lustīgas dejas. Par apmeklētāju dejotprieku un pazīstamām melodijām parūpēsies grupa ''Tirkizband'' no Jelgavas un par lustīgu atmosfēru gada īsākajā naktī parūpēsies ventspilnieku iecienītais DJ Lācis. Būs padomāts arī par gardiem ēdieniem un atspirdzinājumiem, ko visas nakts garumā varēs iegādāties Reņķa dārza teritorijā. Pasākumā ieeja bezmaksas: VAIRĀK.

Ventspils novadā:
Tārgalē, 19. jūnijā plkst. 13 Līgo svētku ielīgošana Lībiešu sētā.
Popē 19. jūnijā no plkst. 22 - 22.30 Vasaras saulgriežu ielīgošana Popes pilskalnā. Ielīgosim vasaras saulgriešus ar dziesmām, ugunskuru, līdzpaņemtiem kārumiem un jautrību kopā ar folkloras kopām ''Pūnika'', ''Sītava'' un folkloristiem no Tukuma puses.
Jūrkalnē, 21. jūnijā plkst. 20 Ugunspļavā saulgriežu nakts burvība. Muzicēs folkroka grupa ''Iļģi'', pasākumā piedalīsies Rīgas Danču klubs: VAIRĀK.
Zirās, 22. jūnijā plkst. 22 Līgo svētku ielīgošana ''Brīvdabas kino''. Bezmaksas pasākums.
Zlēkās, 23. jūnijā plkst. 21 Zlēku amatierteātra Margots izrāde Zane Pamše ''Sievu lūkojoties''. Pēc izrādes zaļumballe ar Endiju Krāmeru. Ieeja bez maksas.
Užavā, 23. jūnijā plkst. 21 Užavas estrādē zaļumballe ''Līgojam Užavā''. Ieejas maksa 2,- EUR.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: