Ventspils valstspilsētas pašvaldības dome nolēma piesaistīt aizņēmumu investīciju projekta īstenošanai, lai izveidotu ģimeniskai videi pietuvinātu pakalpojumu sniegšanas vietu Skroderu ielā 13 un 13A, ārpusģimenes aprūpē esošiem bērniem.

Projekta Deinstitucionalizācijas pasākumu īstenošana Ventspils pilsētas pašvaldībā realizācijai plānots Valsts kasē piesaistīt aizņēmumu 810 000 eiro apmērā uz 10 gadiem.

Projekts paredz ēku Skroderu ielā 13 un 13A, Ventspilī, pārbūvi, izveidojot divus dzīvokļus, lai katrā no tiem varētu dzīvot ne vairāk kā 6 bērni. Pašlaik bērniem, kuriem nav iespējams dzīvot ģimenē, tiek nodrošināta aprūpe Ventspils Sociālās aprūpes nama Selga bērnu sociālās aprūpes centrā. Pašreizējie apstākļi bērnu sociālās aprūpes centrā neatbilst bērnu ģimeniskai videi pietuvinātam aprūpes modelim, jo bērni dzīvo kopmītnēs – istabās, kas izvietotas abās pusēs šauram, garam gaitenim, kas neveicina pareizu priekšstatu par ģimenisku vidi, attiecībām un pienākumiem tajā.

Pateicoties šāda projekta īstenošanai, Ventspils pilsētā tiks izveidota ne tikai mūsdienīga ģimeniskai videi pietuvināta pakalpojuma sniegšanas vieta ārpusģimenes aprūpē esošiem bērniem un attīstīta infrastruktūra, bet tiks atjaunota arī Ventspils vecpilsētas ēka un labiekārtota apkārtējā vide ap to.

Projekts Deinstitucionalizācijas pasākumu īstenošana Ventspils pilsētas pašvaldībā tiek realizēts piesaistot Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējumu 866 000 eiro apmērā, kas ir 85 % no kopējām projekta attiecināmajām izmaksām, valsts budžeta dotāciju 31 000 eiro apmērā, kas ir 3% no kopējām projekta attiecināmajām izmaksām, bet Ventspils valstspilsētas pašvaldība nodrošina projekta realizācijai nepieciešamo līdzfinansējumu – 12 % apmērā no kopējām projekta attiecināmajām un neattiecināmajām izmaksām.

Projektā 2021. gadā pabeigta ēkas Kuldīgas ielā 4 pārbūve un teritorijas labiekārtošana, nodrošinot mūsdienīgas telpas un piemērotu vidi bērniem, jauniešiem un pilngadīgām personām ar īpašām vajadzībām dienas aprūpes centrā Cimdiņš.

Ēku Skroderu ielā 13 un 13A pārbūvi plānots pabeigt līdz 2023. gada beigām.

Lasi vēl

Komentāri (3)

  • -2
    Pornieks 06.05.2022, 14:51:19

    Kas tā par fantasmagorisku zummu, tur jau Kārļa 4 arī ietilps tad.

  • -2
    Pornieks 06.05.2022, 15:02:55

    Viss var būt, neesmu jomas speciālists bet ļoti aptuveni domājot, abas augšminētās adreses tad sakārtos, nez, noārdot atkal līdz pamatiem un izbūvējot glaunas pirtis un jumta terases, man tā šķiet.
    Diemžēl neieskaitot līdzās esošo milzu graustu, apzīmējums "ģimenisks" izklausās pēc kino par sicīliešu izcelsmes darboņiem Amērikā kautvai tajā ziņā ka idilliskā būdiņa neizbēgami paliks stikla debesskrāpju paēnā līdz dienai kad tur ietrieksies musulmaņu terorista vadīts airoplāns... nevar to greizo žogu noārdīt vai vismaz iztaisnot kaut kā? Vispār brīnos par tik akūtu meistarojumu.

  • 0
    Parko 07.05.2022, 13:12:57

    Labrīt? Pie velna par ko Tu runā? Nolaidies uz zemes.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: