Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no 8. marta plkst. 6.30 līdz 9. marta plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Kurzemes reģiona brigāde saņēma desmit izsaukumus – četrus uz ugunsgrēku dzēšanu, trīs izsaukumus uz glābšanas darbiem, bet trīs no izsaukumiem bija maldinājumi.

Plkst. 14.06 saņemts izsaukums uz Tērauda ielu, kur dega kūla 400m2 platībā. Plkst. 14.28 ugunsgrēks likvidēts.

VUGD atgādina, ka kūlas dedzināšana ir aizliegta, sodāma un bīstama! Kūlas dedzināšanas rezultātā iet bojā kukaiņi, putni un dzīvnieki, sadeg ēkas un automašīnas, kā arī cieš un dzīvību zaudē cilvēki! Par kūlas dedzināšanu fiziskas personas var sodīt ar piecdesmit sešām līdz 140 naudas soda vienībām. Saskaņā ar Administratīvās atbildības likumu, viena naudas vienība ir 5 euro. Tādējādi naudas sods par kūlas dedzināšanu ir no 280 līdz 700 euro.

Plkst. 22.46 tika saņemts izsaukums uz Fabrikas ielu, kur dzīvojamā mājā bija jūtams sadūmojums. Notikuma vietā konstatēts, ka piecstāvu dzīvojamās mājās uz ieslēgtas plīts piededzis bez uzraudzības atstāts ēdiens. Plkst. 22.57 darbi notikuma vietā pabeigti.

Aizvadītajā diennaktī VUGD kopumā saņēma 51 izsaukumu – 14 uz ugunsgrēku dzēšanu, no kuriem trīs bija kūlas ugunsgrēki, 29 uz glābšanas darbiem, bet astoņi izsaukumi bija maldinājumi.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: