Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) biznesa inkubatori, tostarp LIAA Ventspils biznesa inkubators, izziņo 2022. gada pavasara uzņemšanu un aicina jaunos uzņēmējus un biznesa ideju autorus pieteikties pirmsinkubācijas vai inkubācijas programmai sava reģiona LIAA biznesa inkubatorā.

Pirmsinkubācijas (PINK) programma ir piemērota biznesa ideju autoriem, kam vēl nav sava uzņēmuma, kā arī jaunajiem uzņēmējiem pašā uzņēmējdarbības sākumā, kad produkts vēl nav pieejams plašam klientu lokam. Uzsvaru šī programma liek uz uzņēmējdarbības prasmju apgūšanu tiešsaistes nodarbībās un individuālām konsultācijām, kuru laikā dalībniekiem ir iespēja izstrādāt jau detalizētu rīcības plānu biznesa idejas attīstībai, ja tāds ir nepieciešams.

Visi interesenti, kas vēlas apgūt uzņēmējdarbības pamatus bez maksas vai spert pirmos soļus sava biznesa attīstībā, tiek aicināti uz individuālajām konsultācijām ar pirmsinkubācijas programmas vadītāju Inesi Skapsti, lai iepazītos ar programmas norisi un saņemtu informatīvu atbalstu pieteikuma aizpildīšanai. Pieteikties uz konsultāciju var rakstot uz e-pasta adresi inese.skapste@liaa.gov.lv vai zvanot pa tālruni +371 26408469.

Inkubācijas programma paredzēta jaundibinātiem uzņēmumiem, kas nav vecāki par 3 gadiem, un tā sniedz iespēju saņemt 50% līdzfinansējumu biznesa attīstībai nepieciešamo pakalpojumu iegādei, piemēram, grāmatvedībai, telpu nomai, dizainam, mārketingam, tehnoloģiskajām konsultācijām un prototipu izstrādēm, sertificēšanai, laboratoriju izmaksām u.c. Katram inkubācijas programmas dalībniekam būs pieejams grantu atbalsts līdz EUR 15 000 pakalpojuma izmaksu segšanai, ražošanas iekārtu un izejmateriālu izmaksu iegādei. Atbalstu varēs izmantot līdz 2023. gada beigām.

Inkubācijas programmas interesenti aicināti pieteikties uz konsultāciju, rakstot uz e-pasta adresi ventspils@liaa.gov.lv vai zvanot pa tālruni +371 62400906.

Pieteikšanās LIAA biznesa inkubatoru atbalsta programmām norisināsies divās kārtās – sākotnēji tiks gaidīti pieteikumi no inkubācijas programmas pretendentiem, laikā no 21. februāra līdz 4. martam; savukārt pirmsinkubācijas programmas pieteikumu pieņemšana notiks no 1. marta līdz 21. martam. Pieteikumus programmām varēs iesniegt elektroniski, nosūtot elektroniski parakstītu pieteikumu uz pasts@liaa.gov.lv vai caur portālu www.latvija.lv.

Februārī un martā LIAA biznesa inkubatori visā Latvijā rīkos arī “INFO dienas”, kuru laikā būs iespēja paplašināti uzzināt par inkubatoru sniegtajiem pakalpojumiem un atbalsta iespējām, kā arī par pieteikšanās un uzņemšanas kārtību. Informācija par visiem biznesa inkubatoru pasākumiem tiks publicēta biznesa inkubatoru sociālo tīklu kontos un LIAA mājas lapā: http://www.liaa.gov.lv/lv/pieteiksanas-pasakumiem.

LIAA biznesa inkubatoros savu biznesa ideju attīstījuši 2474 pirmsinkubācijas dalībnieki, no kuriem vairāk kā 50 biznesa ideju autori bijuši latvieši, kas dzīvo ārvalstīs jeb diasporas pārstāvji. Inkubācijas programmā šobrīd savu uzņēmumu turpina attīstīt 363 jaunie uzņēmēji un to komandas, bet 86 inkubācijas programmu veiksmīgi noslēguši, saņemot atbalstu 4 gadu garumā.

LIAA Ventspils biznesa inkubatorā pirmsinkubācijas atbalstu saņēmusī Stella Blaune atzīst, ka programmas laikā uzzinājusi gan par vērtīgām tirgus analīzes metodēm, gan to, kā pareizi aprēķināt produktu cenas. Veiksmīga sadarbība inkubatoram ir izdevusies arī ar tādiem Ventspils uzņēmumiem, kā CRYOGENIC AND VACUUM SYSTEMS, Alpha Solutions un Supreme.

LIAA biznesa inkubatoru mērķis ir atbalstīt jaunu, dzīvotspējīgu un konkurētspējīgu uzņēmumu izveidi un attīstību. LIAA Biznesa inkubatorus finansē ERAF projekts "Reģionālie biznesa inkubatori un Radošo industriju inkubators".

Vairāk par LIAA biznesa inkubatoriem: http://inkubatori.magneticlatvia.lv
Par pirmsinkubācijas programmu: https://youtu.be/sfsxK-CVCJQ
Par inkubācijas programmu: https://youtu.be/jTis0NTX_A0

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: