Ventspils Mūzikas vidusskolas audzēkne, jaunā dziedātāja un dziesmu autore Emīlija Jermola, pateicoties pērn iznākušajam minialbumam Augustā, izvirzīta mūzikas ierakstu gada balvai Zelta mikrofons 2022 nominācijā Debija.

Latvijas popmūzikā Emīlija Jermola, kas plašāk pazīstama ar skatuves vārdu Emīlija, debitēja pagājušā gada vasarā, klausītāju vērtējumam nododot piecu dziesmu minialbumu Augustā. Tituldziesmu ar tādu pašu nosaukumu – Augustā – klausītāji pirmoreiz dzirdēja jau maijā. Turpmākajos mēnešos tika izdots singls Bites, savukārt līdz ar minialbuma izdošanu klajā nāca singls un tā video ar nosaukumu Atspulgā. Tas ir duets kopā ar dziedātāju, grupas Ezeri solistu Miķeli Putniņu. Albumu papildina arī tādas dziesmas kā Samierināties un Cēli skan, kas, pēc autores paustā, ir par šķiršanos un samierināšanos, kam seko pieņemšana. Minētajām dziesmām Emīlija ir gan vārdu, gan mūzikas autore. Jāpiemin, ka panākumi gūti paralēli mācībām Ventspils Mūzikas vidusskolā, kur Emīlija apgūst džeza vokālu 2. kursā.

Pateicoties ieguldījumam un spožai debijai, Emīlija ir nominēta vienai no lielākajām valsts mēroga mūzikas industrijas balvām Zelta mikrofons. Nominācijā Debija konkurenci veido Būū ar Albūūms, Citi zēni ar Suņi iziet ielās, Lorete Medne – Desmit reizes par viņu, kā arī Rick Feds ar debijas albumu Future Human.

«Es esmu priecīga, un, manuprāt, tas ir tāds jauks uzsitiens pa plecu, ka labs darbs ir padarīts, un motivācija darboties tālāk,» savās izjūtās dalās Zelta mikrofona nominante. Emīlija atzīst, ka pagājušais gads bijis ļoti ražīgs. Minialbuma izdošana ir Emīlijas sapņa piepildījums, un viņa ir gandarīta par to, ka ik mirkli apkārt bija ļoti daudz jauku un atbalstošu cilvēku, kas palīdzēja ceļā uz mērķi. «Man ir liels prieks darboties mūzikā, jo tas ir tas, kas mani iedvesmo, kas dara mani ļoti laimīgu,» neslēpj Emīlija. Neskatoties uz to, kāds būs iznākums, jaunās dziedātājas skatījumā šī ir vērtīga pieredze, iedvesma turpmākajiem panākumiem un arī iespēja paskatīties uz Latvijas mūzikas industriju un tajā notiekošo no jauna skatpunkta.

Emīlija stāsta, ka mūzikā viņu galvenokārt iedvesmo apkārtējie cilvēki, sevišķi tie, ar kuriem mācās kopā Mūzikas vidusskolā un kurus ir palaimējies satikt un iepazīt pēdējā gada laikā. Viņa ir strādājusi kopā ar talantīgiem mūziķiem un producentiem, kuru lielās darbspējas iedvesmo arī pašu. Tāpat iedvesmu gūst, klausoties mūziku un darot. «Katru reizi, kad es daru kaut ko jaunu, strādāju pie jauniem projektiem, darbs mani ļoti iedvesmo darīt vēl vairāk,» tā Emīlija. Vaicāta, kādu mūziku pašai patīk klausīties, Emīlija min indie pop mūzikas žanru. Pēdējā laika favorīti ir amerikāņu dziedātājs Frenks Oušens un grupa Radiohead, savukārt no latviešu māksliniekiem viņai ļoti patīk dziedātāja Evija Vēbere un reperis Fiņķis.

Dziedātāja atklāj, ka, visticamāk, pavasarī klausītājiem būs iespēja dzirdēt kaut ko jaunu. Viens no Emīlijas šī gada mērķiem ir izveidot sadarbību ar vairākiem jauniem latviešu māksliniekiem, kā arī strādāt kopā ar jau pieredzējušiem mūziķiem. Pagājušā gada sasniegumi ir iedvesmojuši jaunām idejām, kuras Emīlija cer realizēt. «Mans galvenais mērķis ir neapstāties un turpināt darīt,» apņēmīga ir jaunā dziedātāja.

Kopumā Zelta mikrofons tiks pasniegts 17 kategorijās, un viena no tām ir Mūzikas albums bērniem. Jau par tradīciju kļuvis, ka katru gadu bērnu mūzikas albumus vērtē arī bērni, kas veido pusi no žūrijas sastāva. Šoreiz šis atbildīgais uzdevums tika uzticēts ventspilniekiem, mūzikas pedagoģes Sandras Sproģes audzēkņiem.

Balsot iespējams līdz pat 24. februārim (ieskaitot).

Zelta mikrofona apbalvošanas ceremonija notiks 26. februārī.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: