Pēc diviem gadiem Ventspilī atkal atgriežas starptautiskais bardu salidojums Tatjanas diena. Ņemot vērā pašreizējo epidemioloģisko situāciju, šogad notiks tikai viens pasākums ar bardu līdzdalību – noslēguma koncerts koncertzālē Latvija ar ierobežotu apmeklētāju skaitu.

Pagājušajā gadā autoru dziesmu festivāls Ventspilī pirmo reizi nenotika, lai gan tā organizatori cītīgi gatavojās šim pasākumam. «Lokdauna dēļ visi pasākumi tika atcelti, bet pārcelt festivālu tiešsaistes režīmā mēs nevēlējāmies,» stāsta viens no pasākuma iniciatoriem, organizatoriem un dalībniekiem Aleksandrs Mirvis. Nenotikušajā festivālā pirmo reizi vajadzēja piedalīties bardiem no Amerikas, Francijas, Nīderlandes, Izraēlas, proti, tikšanās ģeogrāfija bija paredzēta daudz plašāka nekā parasti.

Kovidpandēmija ieviesa savas korekcijas festivāla rīkotāju plānos arī šogad. «Gatavošanās festivālam iesākās krietni vēlāk nekā citkārt, tikai novembrī, jo līdz pēdējam nebija zināms, kas būs ar epidemioloģisko situāciju,» stāsta Mirvis. Dalībnieku sastāvs arī atbilst situācijai – Ventspilī ieradīsies vairāk bardu no Baltijas valstīm. Organizatori tajā saskata arī plusus, jo parasti, ierobežojot festivāla dalībnieku skaitu, iznāk atteikt tuvākajiem viesiem, dodot priekšroku dalībniekiem no tālākām valstīm. «Šogad ar prieku tiksimies ar tiem, kurus neesam redzējuši daudzus gadus,» stāsta Mirvis. Koncertā Tatjanas diena tiks pārstāvētas divas Igaunijas, divas Lietuvas un trīs Latvijas pilsētas, Ventspili ieskaitot, kā arī divas Polijas pilsētas.

Slēgto robežu dēļ šogad uz festivālu nevarēs ierasties bardi no valstīm, kas ir ārpus ES. Tomēr Baltkrievija festivālā tiks pārstāvēta – Ventspilī uzstāsies šīs valsts pilsone Jekaterina Varkalova, kura jau vairākus gadus dzīvo mūsu pilsētā. Viesi no Sietlas (ASV) un Pleskavas (Krievija) dziedās tiešsaistē. Šogad nebūs ierastā ievadkoncerta. Vienīgais bardu salidojuma koncerts izskanēs koncertzālē Latvija šo sestdien plkst. 16 zaļajā režīmā. Biļetes jau nopērkamas. Vietu skaits ir ierobežots. Tiem, kas nevarēs nokļūt koncertā, organizatori sola vēlāk ievietot sociālajos tīklos video ar interesantākajiem koncerta numuriem.

Lasi vēl

Komentāri (7)

  • -2
    Covid 19-24.ventspils.lv 21.01.2022, 13:30:40

    Kur palikuši tie 5 komentāri?

  • -12
    Kļumpats 21.01.2022, 13:55:53

    Ja nav, tad nav bijuši ;)

  • -1
    Zalupinska 21.01.2022, 18:34:32

    O tempora, o mores! Herr Neumann.

  • -2
    Partijas Biedrs 22.01.2022, 11:58:39

    Sveštautiešiem ne pārāk glaimojoši komentāri...
    Cenzūra darbojas.

  • -5
    Covid 19-24.ventspils.lv 23.01.2022, 09:30:33

    Šo rakstu vajadzēja publicēt vienīgi rus.ventasbalss.lv portālā.
    Ja nu kādam latvietim šīs aktivitātes interesē,tad atradīs arī tur.
    Un cenzoram mazāk darba ar komentāru filtrēšanu.

  • -7
    Kriska 24.01.2022, 14:30:44

    Covid19, vai tu būsi tas tiesnesis, kurš lems , kas interesē vienu vai otru cilvēku?

  • -2
    Covid 19-24.ventspils.lv 24.01.2022, 15:02:24

    Kāpēc tiesnesis?
    Esmu pret multikulturālismu.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: