Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no 6. janvāra plkst. 6.30 līdz 7. janvāra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Kurzemes reģiona brigāde saņēma piecus izsaukumus – vienu uz ugunsgrēka dzēšanu, divus uz glābšanas darbiem, bet divi no izsaukumiem bija maldinājumi.

Plkst. 13.55 saņemts izsaukums uz Depo ielu, kur dzīvojamā mājā bija jūtams sadūmojums. Notikuma vietā konstatēts, ka divstāvu dzīvojamās mājas kāpņu telpā ir nostrādājis dūmu detektors un ir ļoti spēcīgs sadūmojums. Konstatēts, ka pirmā stāva dzīvoklī uz ieslēgtas plīts piededzis bez uzraudzības atstāts ēdiens 0,5m2 platībā – šajā dzīvoklī nebija uzstādīts dūmu detektors. Ugunsdzēsēji glābēji izvedināja telpas. Plkst. 14.12 darbi notikuma vietā pabeigti.

VUGD atgādina, ka uz ieslēgtas plīts bez uzraudzības atstāts katliņš vai panna var būt iemesls nopietnam ugunsgrēkam, kura rezultātā mājokļa iemītnieku un kaimiņu veselība un pat dzīvība var tikt apdraudēta. Lai novērstu iespējamās traģiskās sekas ugunsgrēkiem, kas izceļas virtuvē, piedegot ēdienam, VUGD aicina iedzīvotājus savus mājokļus aprīkot ar dūmu detektoru, kas savlaicīgi brīdinās par sadūmojumu!

Plkst. 21.23 saņemts izsaukums uz Upes ielu, kur divstāvu dzīvojamās mājas dūmvadā dega sodrēji 0,5m2 platībā. Degšana likvidēta, izmantojot tehnisko sāli. Plkst. 22.05 darbi notikuma vietā pabeigti.

VUGD atgādina, ka dūmvadu attīrīšana no sodrējiem ir jāveic regulāri, lai novērstu to degšanu! Sadegot sodrējiem, dūmvadā veidojas augsta temperatūra, kas laika gaitā var bojāt dūmvada konstrukciju. Bojāts dūmvads ir ugunsbīstams, jo dzirksteles pa plaisām var nokļūt ārpus dūmvada uz jumta konstrukcijām, pārsegumiem un bēniņos esošajiem priekšmetiem, izraisot plašu un postošu ugunsgrēku!

Visā Latvijā aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 32 izsaukumus – desmit uz ugunsgrēku dzēšanu, 13 uz glābšanas darbiem, bet deviņi izsaukumi bija maldinājumi.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: