Vairākas institūcijas parakstījušas nodomu protokolu par sadarbību suitu kultūrtelpas saglabāšanā un attīstībā, informē Latvijas Nacionālā kultūras centra (LNKC) pārstāve Linda Ertmane.

Viņa norādīja, ka suitu kopiena un suitu kultūrtelpa ir neatņemama Latvijas nacionālās identitātes sastāvdaļa, tā vēsturiski attīstījusies kā sarežģīts kultūras fenomens ar lielu daudzveidību gan satura, gan izpausmju ziņā. 2009. gadā suitu kultūrtelpa iekļauta UNESCO Nemateriālā kultūras mantojuma, kam jānodrošina neatliekama saglabāšana, sarakstā, kas paredz gan pašas kopienas, gan valsts atbildību par šīs kultūrtelpas tālāko nākotni.

Pēc Ertmanes paustā, noslēgtais nodomu protokols paredz attīstīt un stiprināt suitu nemateriālā kultūras mantojuma kā stratēģiska ilgtspējīgas attīstības resursa nozīmi, sekmējot suitu kultūras mantojuma dzīvotspēju un veicinot suitu kultūrtelpai piederošo tradīciju praktizēšanu visā to daudzveidībā.

Nodomu protokols par sadarbību suitu kultūrtelpas saglabāšanā un attīstībā atbilstoši savai kompetencei noslēgts starp Kultūras ministriju, LNKC, Latvijas Nacionālo bibliotēku, Latvijas Nacionālo vēstures muzeju, UNESCO Latvijas Nacionālo komisiju, Dabas aizsardzības pārvaldi, Kuldīgas un Ventspils novada pašvaldību, Latvijas Kultūras akadēmiju, Latvijas Universitāti (LU), LU aģentūru "LU Literatūras, folkloras un mākslas institūts", biedrību "Latvijas Lauku tūrisma asociācija "Lauku ceļotājs"", biedrību "Etniskās kultūras centrs "Suiti"" un biedrību "Suitu kultūras mantojums".

Lasi vēl

Komentāri (1)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: