Ir noslēdzies Ventspils valstspilsētas pašvaldības rīkotais konkurss ''Ziemassvētki 2021'', kura ietvaros tika vērtēti svētku noformējumi ēku fasādēm, skatlogiem un pagalmiem Ventspils pilsētā. Konkursam šogad tika pieteikti 26 svētku noformējumi.

Konkursa žūrijas komisija svētku noformējumus vērtēja četrās nominācijās, apskatot tos uz vietas dabā, un par labākajiem atzīstot:
- nominācijā ''Labākais izglītības iestādes ēkas svētku noformējums'' - Ventspils Mākslas skolas noformējumu;
- nominācijā ''Labākais skatlogu svētku noformējums'' - veikala ''Rubīns'' skatlogu noformējums;
- nominācijā ''Labākais publiskās ēkas svētku noformējums'', nosakot divus uzvarētājus, atbalsta centra ģimenēm un bērniem ar īpašām vajadzībām ''Cimdiņš'' noformējumu un kafejnīcas ''Dārzā'' noformējumu;
- nominācijā ''Labākais dzīvojamās ēkas svētku noformējums'' - īpašuma Priežu ielā 17 noformējumu.

Nominācijas ''Skatītāju simpātija'' uzvarētājs tika noteikts aptaujā, kas norisinājās portālā ventspils.lv, kurā visvairāk balsu saņēma bērnudārza ''Saulīte'' filiāles ''Pienenīte'' noformējums. Skatītāju aptaujā piedalījās 2531 dalībnieks. Balsojuma rezultātos nav ņemtas vērā balsis, kuras balsojumam pievienotas mākslīgi, izmantojot balsošanas mašīnas un citus palīglīdzekļus.

Konkursa visu nomināciju uzvarētāji saņems pašvaldības Atzinības rakstu un naudas balvu 300 EUR apmērā. Uzvarētāju apbalvošana tiek plānota šajā mēnesī, par konkrētu laiku un vietu informāciju sniedzot atsevišķi, ņemot vērā valstī noteiktās epidemioloģiskās drošības prasības.

Ziemassvētku noformējumu konkursu Ventspils valstspilsētās pašvaldība organizē katru gadu, lai izteiktu atzinību skaistāko rotājumu veidotājiem, kas ar savu darbu vairo svētku sajūtu Ventspils pilsētā. 2021. gada Adventes laikā daudzi ventspilnieki ir radoši gatavojušies svētkiem, izrotājot ēku fasādes, pagalmus un skatlogus.  Lai izteiktu pateicību par īpaši krāšņu un pilsētvidē pamanāmu Ziemassvētku noformējumu izveidošanu, pašvaldība ir nosūtījusi pateicības kartiņas 86 objektu īpašniekiem.

Lasi vēl

Komentāri (3)

  • 0
    Pipars 06.01.2022, 07:14:23

    Kur bildes no uzvaretaju namiem?

  • -2
    Marta P 07.01.2022, 13:59:30

    Te ar visām bildēm ir: https://www.ventspils.lv/lat/kultura/224773-noskaidroti-svetku-noformejuma-konkursa-ziemassvetki-2021-rezultati
    Tiešām skaisti šogad.

  • 0
    Ventspils valstspilsētas pašvaldības dome 11.01.2022, 11:25:04

    Atbild Arhitektūras un pilsētbūvniecības nodaļa:
    Informāciju par konkursa “Ziemassvētki 2021” norisi un uzvarētājiem, kā arī konkursam pieteikto objektu fotogrāfijas var apskatīt portālā Ventspils.lv.
    https://www.ventspils.lv/lat/kultura/224773-noskaidroti-svetku-noformejuma-konkursa-ziemassvetki-2021-rezultati
    https://www.ventspils.lv/lat/aptauja/85-aicinam-balsot-par-krasnako-ziemassvetku-noformejumu

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: