Ventspils slimnīcā 2022. gada pirmais bērniņš – meitenīte Kitija - nāca pasaulē 4. janvāra vakarā – plkst. 21.30. Mazā ventspilniece sver 4 kg 34 g un ir 55 cm gara. Slimnīcas valdes priekšsēdētājs Juris Lācis, sveicot jaunos vecākus, vēlēja veselību un laimi!

Šis gads Ventspils Dzemdību nodaļai ir ļoti īpašs, jo pavisam drīz tiks atklātas paplašinātās dzemdību zāles. Primāri zāles paplašinātas, lai dzemdību laikā brīvi justos gan māmiņa, gan speciālisti, kuri visa procesa laikā aprūpē māmiņu un mazuli. Māmiņu atbalstīt ērtāk būs arī partnerim, kurš piedalās ģimenes dzemdībās. Paplašinātajās dzemdību zālēs būs arī slingi un vingrošanas bumbas, ko māmiņas labprāt izmanto dzemdību laikā. Arī dzemdību zālēs būs ziedu motīvi, kādi jau šobrīd rotā palātas, tā radot vēl mājīgāku noskaņu. No medicīniskā viedokļa būtisks ieguvums, ko sniegs dzemdību zāļu paplašināšana, ir arī iespēja tajās ievietot jaundzimušo reanimācijas galdus.

Vienlaikus ar zāļu paplašināšanu radīts arī vides pieejamības prasībām atbilstošs plašs un pielāgots sanitārais mezgls, tāpat remontdarbi tiek veikti ķeizargriezienu operāciju zālē.

Nodaļa ir teicami aprīkota, lai mazulītim un māmiņai nodrošinātu profesionālu aprūpi un mājīgus uzturēšanās apstākļus. Jau šobrīd Ventspils slimnīcas Dzemdību nodaļa nodrošina gan tradicionālās, gan ūdens dzemdības.

2021. gadā Ventspils slimnīcā sagaidīti 499 jaundzimušie, tai skaitā divi dvīņu pāri.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • 0
    i 05.01.2022, 17:55:15

    Kitijai un viņas vecākiem labu veselību ;)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: