Vairāki autovadītāji vērsās Ventas Balss redakcijā ar jautājumu, vai novietotā barjera publiskajā autostāvvietā Jūras ielā 10 uzstādīta likumīgi.

Darba dienās autovadītāji nereti saskaras ar grūtībām novietot savus spēkratus, jo īpaši pilsētas centrā. Publiskā autostāvvieta Jūras ielā 10, iepretim vairākiem veikaliem, ir ļoti populāra, tāpēc atrast brīvu kabatiņu tur negadās bieži. Stāvvieta atrodas ļoti izdevīgā vietā, jo iedzīvotājiem ir ērta un ātra piekļūšana dažādiem pakalpojumiem un veikaliem. Šobrīd šāda iespēja ir samazināta vēl par vienu stāvvietu, jo to norobežo uz tās novietotā barjera. Kādos gadījumos šādas barjeras var tikt novietotas, Ventas Balsij skaidro pašvaldības iestādes Komunālā pārvalde direktora vietnieks Edgars Puriņš: «Visas publiskās autostāvvietas pilsētā izveidotas brīvai lietošanai, un rezervēt sev privāti kādu no stāvvietām nav pieļaujams. Reizēm šādas barjeras var tikt izvietotas tajās vietās, kur segums kļuvis nedrošs automašīnas novietošanai, un būtu steidzami maināms. Piemēram, ja izveidojies kāds izskalojums, kas rada risku segumam iebrukt.»

Šajā vietā ar ceļa segumu viss ir kārtībā. Minētās mājas iekšpagalmā pašreiz notiek remontdarbi, tādēļ šī barjera tur novietota. Edgars Puriņš šo faktu apstiprina: «Sakarā ar šiem būvdarbiem, kravas autotransportam nav iespējams iebraukt sētā un piegādāt preci tuvākajiem veikaliem. Barjeras uzstādīšana ir saskaņota ar Komunālo pārvaldi, un tā tur atradīsies līdz būvdarbu beigām.» Bez saskaņošanas nav pieļaujama patvaļīga publiskās stāvvietas norobežošana ar dažādu konstrukciju palīdzību – konusi, barjeras utt.

Iespējams, šāda neziņa autovadītājiem nerastos, ja uz barjeras tiktu izvietota īsa informācija par iemeslu, kāpēc tā šajā vietā atrodas. Puriņš piekrīt, ka šāda papildu informācija tur iederētos un ka šo ierosinājumu tuvākajā laikā vajadzētu ieviest. Tikmēr autovadītāji lūgti ar izpratni izturēt šo neērtību un nepārvietot vai nebojāt šo barjeru, kas radīs grūtības preču piegādātājiem.

Lasi vēl

Komentāri (4)

  • 0
    Lielais Kretīns 07.01.2022, 13:47:14

    Dažreiz tā barjera tur nav, bet ir tikai tie lielie ķieģeļi. Garām ejot domāju, ka tā ir domāta, kādam neverigam autovadītājam, kā pārsteigums.

  • 0
    Ina 09.01.2022, 10:49:17

    Uzskatu,ka saja publiskaja stavvieta darba dienas ir jabut stavesanas laika ierobezojumam - pus stunda.80 % novietotie auto tur stav augam dienam,

  • 0
    Lielais Kretīns 09.01.2022, 12:04:35

    Jap tas būtu tikai loģiski, jo man ir liela aizdoma, ka tur pa lielam liek mašīnas mājas iedzīvotāji

  • 0
    P/i "Ventspils Komunālā pārvalde" 10.01.2022, 13:17:48

    Paldies par sniegtajiem ierosinājumiem. Vēlamies informēt, ka šos ierosinājumus izvērtēsim, tomēr ne pašlaik, jo iekšpagalmā Jūras ielā 10 norisinās pagalma labiekārtošanas darbi, kā dēļ iedzīvotājiem uz noteiktu laiku ir liegta iebraukšana pagalmā. Noslēdzot iekšpagalma labiekārtošanu, izvērtēsim minētos ierosinājumus. Veiksmīgu dienu!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: