Pagājušajā gadā Ventspils Komunālā pārvalde ir izsniegusi 603 lielgabarīta un smagsvara pārvadājumu atļaujas, kas bija lielākais izsniegto atļauju skaits pēdējo astoņu gadu laikā jeb kopš Ventspils pašvaldība uzsāka šādu atļauju izsniegšanu.

Jaunas lielgabarīta un smagsvara pārvadājumu atļaujas tiek izsniegtas teju katru darba dienu. Atļauja ir derīga vienas nedalāmas kravas pārvadāšanai reizei pa noteiktu maršrutu pilsētas teritorijā. Lai pēc iespējas mazāk kavētu satiksmi, šādi pārvadājumi vairumā gadījumu tiek veikti laika posmā no plkst. 19 līdz 6 rītā.

Tranzītkravu pārvadājumu skaits Ventspilī ievērojami pieaudzis kopš projekta ''Alternatīva tranzītmaršruta izveide TEN-T tīklam Ventspilī'' īstenošanas pagājušajā gadā.

2020. gadā tika izsniegtas 418 atļaujas, kamēr 2019. gadā izsniegto atļauju skaits bija vairāk nekā uz pusi mazāks kā šogad – 289.

Smagākā no kravām, kas aizvadītajā gadā pilsētā pārvadāta, bija aptuveni divu dzelzceļa vagonu smagumā jeb svēra 144 tonnas, augstākā krava bija 7,25 m, garākā – 34 m, bet platākā – 5,8 m (jāpiezīmē, ka standarta tranzītielas brauktuves platums ir tikai 3,5 m).

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: