Cimdiņš aicina ventspilniekus palīdzēt Ziemassvētku vecītim piepildīt dāvanu maisu, lai svētkos prieks būtu ikkatram no 250 cimdiņbērniem.

Nodibinājums Atbalsta centrs ģimenēm un bērniem ar īpašām vajadzībām «Cimdiņš» sadarbībā ar Ventspils bibliotēku, ar vietējā uzņēmuma Diana Sveces atbalstu un pilsētas skolēnu aktīvu iesaisti jau ceturto gadu rīko labdarības akciju, aicinot ventspilniekus Cimdiņa klientiem sarūpēt Ziemassvētku dāvanas. Līdz 17. decembrim Galvenajā bibliotēkā, kā arī Pārventas, Gāliņciema, Ventspils Augstskolas un Mūzikas bibliotēkā ikviens var saņemt auduma maisiņu, ko atnest atpakaļ piepildītu ar gardumiem un kādu dāvaniņu. Jautāta pēc padoma, Cimdiņa vadītāja Ieva Sāmīte min vairākas dāvanu idejas, kas būtu noderīgas un vienlaikus arī sagādātu prieku, piemēram, lampiņu virtenes, Ziemassvētku dekori, flomāsteri, zīmuļi, plastilīns un citi rokdarbu piederumi, pērļošanas materiāli, jo pērļošanu iecienījušas ne tikai Cimdiņa meitenes, bet arī puiši, kā arī lasāmgrāmatas, krāsojamās grāmatas un citas attīstību veicinošas, izzinošas lietas. Cimdiņa vadītāja uzsver, ka cimdiņbērnus iepriecinās tas pats, kas pārējos viņu vienaudžus.

«Nekad neslēpju un gribu uzsvērt, ka ventspilnieku atbalstu mēs jūtam ne tikai Ziemassvētkos, bet visu gadu. Ventspilnieki vienmēr par mums parūpējas, lai neviens cimdiņbērns nepaliktu bez dāvaniņas,» pateicībā pauž Sāmīte.

Parasti jau akcijas otrajā nedēļā tiek saņemts zvans no bibliotēkām par to, ka visi maisiņi ir izsniegti, bet dāvināt gribētāji turpina pēc tiem izrādīt interesi. Jāpiemin, ka arī šogad maisiņi tapuši Ventspils skolēnu rokām mājturības stundās. Katra skola sagatavoja apmēram 50 dāvanu maisiņus.

Saskaņā ar Covid-19 noteikumiem bibliotēkās labdarības akcija notiek zaļajā režīmā, līdz ar to tie, kuriem nav iespēju apmeklēt kādu no bibliotēkām, bet vēlas iesaistīties, aicināti sazināties ar Cimdiņu. Akcija sākās vakar un ilgs vēl divas nedēļas.

22. decembrī visas dienas garumā Cimdiņa pagalmā valdīs svētku noskaņa – ciemosies Ziemassvētku vecītis, rūķis, kursies ugunskurs, dzirkstīs brīnumsvecītes, skanēs mūzika, būs rotaļas un vēl daudz kas cits, tostarp arī ventspilnieku sarūpēto dāvanu saņemšana. Neskatoties uz to, ka līdz Ziemassvētkiem vēl pāris nedēļas, Cimdiņā jau virmo īsta svētku noskaņa. Nams ir ietērpts svētku rotājumos, tiek gatavoti no stikla darināti eglīšu rotājumi, kas tiks pasniegti kā dāvana pateicībā par atbalstu sadarbības partneriem un citiem labvēļiem, stāsta Sāmīte, piebilstot, ka Cimdiņā Ziemassvētku gaidīšanas laiks ir ļoti darbīgs.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • -1
    Eeeeeeeeee 06.12.2021, 09:47:49

    Idiotisms! Es katru gadu piepildu maisiņu un tagad man tiek liekts palīdzēt, jo nevēlos sevī laist uzspiestu poti, jo esmu vesels un spēcīgs. ABSURDS!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: