Saistībā ar iedzīvotāju pulcēšanos pasākumos, kas pārkāpj šobrīd valstī noteiktās epidemioloģiskās prasības, Valsts policija uzsākusi vairākas lietvedības, - gan pret pasākumu organizatoriem, gan apmeklētājiem.

Valsts policija atgādina par veselības riskiem, kas saistīti ar cilvēku pulcēšanos, pārkāpjot epidemioloģiskās drošības prasības un lūdz pasākumu organizatorus nekavējoties pārtraukt iedzīvotāju mudināšanu iesaistīties likumpārkāpumā.

Valsts policijas priekšnieks Armands Ruks uzsver: ''Jāsaprot, ka ikviena persona, kas publiskajā vidē aicina iedzīvotājus uz pulcēšanos dažādos pasākumos, neatkarīgi no tā vai tās būtu sapulces vai privātie pasākumi, neievērojot Ministru kabineta rīkojumu nr.720 par pulcēšanās ierobežojumiem ārkārtējās situācijas laikā, ne vien demonstrē klaji nihilistisku attieksmi pret valstī pastāvošo kārtību, bet ar savu rīcību arī pakļauj būtiskam veselības apdraudējumu riskam uzaicinātos cilvēkus un viņu tuviniekus!''

Valsts policija atgādina, ka valstī šobrīd ir ārkārtējā situācija saistībā ar Covid-19 infekcijas izplatības risku, kas nopietni apdraud iedzīvotāju veselību, tāpēc aicina iedzīvotājus neatsaukties jebkādu personu pamudinājumiem publiski pulcēties, apmeklēt dažādus pasākumus, kas nav likumīgi vai epidemioloģiski droši.

Valsts policijas priekšnieks Armands Ruks: ''Atkārtoti vēršu uzmanību, ka policijas mērķis nav nekādā vērsties pret atsevišķiem sabiedrības pārstāvjiem, bet gribu aicināt ikkatru ievērot valstī noteiktās likuma normas un izsludināto ārkārtas stāvokli. Gribu uzsvērt, ka Valsts policija vadās pēc pamatprincipa – viens likums un viena taisnība visiem! Mēs dzīvojam tiesiskā valstī, kur ikkatrs var būt drošs, ka Valsts policijas amatpersonas pilda likumā noteiktos pienākumus, tai skaitā novērš un pārtrauc likumpārkāpumus. Pretējā gadījumā Valsts policijas amatpersonas varētu vainot bezdarbībā. Likumi ir saistoši visām personām, neatkarīgi no viņu sociālā stāvokļa, politiskās piederības vai citiem aspektiem. Valsts policija ir politneitrāla un nevērtē kādas politiskās piederības pārstāvis ir viens vai otrs likumpārkāpējs, taču policija vērtē, kādi normatīvie akti tiek pārkāpti un nepieļauj nihilistisku attieksmi pret tiem. Policija kalpo sabiedrības interesēm un uztur kārtību valstī, jo demokrātija nav visatļautība un nav iedomājama bez tiesiskuma nodrošināšanas, ko īsteno Valsts policija.''

Vēršam uzmanību, ka Valsts policijas mērķis ir apturēt cilvēkus izdarīt likumpārkāpumus un pildīt policijai noteiktās funkcijas, tostarp veikt Covid-19 ierobežojumu pasākumu kontroli, tāpēc aicinām jebkuru iedzīvotāju īstenot savas tiesības un intereses jēgpilnā un tiesiskā ceļā, neizdarot likumpārkāpumus. Tāpat, ņemot vērā publiskajā telpā izskanējušos aicinājumus tuvākajās dienās iedzīvotājus pulcēties atsevišķos nesankcionētos pasākumos, Valsts policija aicina iedzīvotājus nepārkāpt likumu un nepakļauties atsevišķu personu provokācijām, saglabāt mieru un neeskalēt situāciju.

Lasi vēl

Komentāri (11)

  • -12
    Undīne 08.12.2021, 16:10:46

    Būtu vienreiz pārstājuši bučot pakaļu un ietu ar tautu pret šo genocīdu ,kas tagad notiek

  • -8
    Kļumpats 08.12.2021, 16:20:09

    Vien pāris desmiti Gobzema sagaidītāji tiešam norādīja uz faktu, ka policija kā reiz ir ar tautas vairākumu.

  • -6
    Pilsēta 08.12.2021, 16:32:08

    VB varētu paskaitīt cik tiešām bija "vietējo" jo ja paskatās bildes internetā no jaunā vadoņa viesturnejas pa Latvijas pilsētām, redzam vienas un tās pašas sejas. Un nākas secināt, ka lielākā daļa bija atvesti ar to pašu autobusu.

  • -5
    Cita ventspilniece. 08.12.2021, 21:03:27

    Tos vietējos derētu pa vienam vien izķert un dot tiem krietnu mācību!

  • -10
    mernigors 08.12.2021, 16:18:33

    Tiesiskā valstī nebūtu iemesla rīkot šādus piketus, skaļi dažādos veidos norādīt uz sistemātiskām valdības un pašvaldību nekompetenci, korupciju, tautas novešanu nabadzībā, ierēdņu kasta sevi neidenficētu ar valsti, pensionārs varētu nopirkt veselīgu pārtiku, veselības aprūpes sistēma funkcionētu bez korupcijas u.t.t. Pat pašreizējā situācijā, cik saprotu, neviens ar demolēšanu nenodarbojās, ja nepievērstu uzmanību , pat nezinātu ka šādi pasākumi notiek....

  • -6
    mernigors 08.12.2021, 19:48:16

    Ak Neimani, Neimani, Neimani! Nu, kur ir teikts, ka policijai jābūt ar tautas vairākumu. Cik zinu, tad policija aizsargā visu sabiedrības locekļu(dažādu tautību, dažādas rases, dažādas ticības, dažādu amatu, dažāda materiālā stāvokļa, vakcin;etu vai nevakcinētu u.t.t.) drošību. pie kam, tas notiek ievērojot samērīgumu katrā situācijā, attiecīgi izvēloties paņēmienus, drošibas līdzekļus u.t.t.. Un kā jau teicu, lietas būtība jau nav Gobzemā. Viņš nav cēlonis šīm sanāksmēm, bet gan sekas. Nezinu vai vari, bet gribas sakarīgākus komentārus, plašāku redzējumu no redaktora, protams, jas tas esiet Jūs....

  • -8
    Tā nu ir 08.12.2021, 21:44:38

    TIESISKĀ VALSTĪ........... ?! Lai nu ko, bet mūsu valsti saukt par TIESISKU...!( NESMĪDINIET TAUTU!!!!!) Tad jau Bin Ladenu varētu saukt par prezidentu...
    P.S. TIESISKĀ valstī, policija kalpo tautai! Bet pie mums...??? Liekēžu, parazītu u.c. tautas atkritumu aizsardzībai! Vot tā lūk!

  • -9
    Pornieks 08.12.2021, 21:55:13

    Ruka kungs, man dažreiz šķiet ka policija vadās pēc saviem protokoliem tajā vietā lai kaut ko novērstu. Vai patiešām aizturētais pārvietojās tik nemanāmā transporta līdzeklī lai to nevarētu apturēt savlaicīgi kaut kur uz tilta un iztiktu bez trādi-rīdi un klepošanu viens otram aiz apkakles?!?
    Vai gaidāmajā pasākumā Rīgā policija patiešām grasās lietot pagājuša gadsimta metodes?! Sirsnīgi ceru ka nē taču shēmas kādas tika izmantotas šonedēļ (laikam lai pievērstu uzmanību vispārējai problēmai) arī lielā pasākumā turpretī būs neapšaubāmi bīstamas.

  • -4
    Nif nifs 09.12.2021, 18:57:06

    Tiesiska valsts? Nakts laikā maina un pieņem likumus, kuri jau no rīta stājas spēkā...kur vieni ir vienlīdzīgāki par citiem...kur drīkst būt tikai viens, oficiālais viedoklis...kur ministrelis iepriekš nosaka, kādam jābūt tiesas lēmumam...kur vēlēšanu rezultāti ir pupu mizas, var apiet, labi vienojoties...kur prezidents var atļauties piezvanīt un noteikt, kādam jābūt "pateizajam" balsojumam Saeimā...Jā, tiesiska valsts, tiešām. Protestēt nedrīkst.

  • -1
    reku 09.12.2021, 20:17:20

    https://tautastribunals.eu/?p=61305

  • -1
    Pareizais viedoklis 10.12.2021, 10:53:36

    protams, ka ir klaji nihilistiska attieksmie pret valstī pastāvošo kārtību!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: