No nākamās nedēļas 70 gadus veciem un vecākiem senioriem būs iespēja pieteikt vakcināciju pret Covid-19 mājās, otrdienas valdības sēdē informēja Nacionālā veselības dienesta Vakcinācijas projekta nodaļas vadītāja Eva Juhņēviča.

Līdz šim šāda iespēja bijusi senioriem vecumā virs 80 gadiem.

Pēc Juhņēvičas sacītā, vakardienas dati liecina, ka kopumā telefoniski apzināti vairāk nekā 20 000 personu, no kurām 39% piekrituši vakcinēties, kas, nodaļas vadītājas vērtējumā, apliecina, ka šāda pieeja darbojas. Šobrīd notiek sagatavošanās process aicinājuma vēstules izsūtīšanai senioriem, kas līdz šim nav vakcinējušies.

Vakcinācijas nodaļas vadītāja informēja, ka sadarbībā ar Sabiedrības integrācijas fondu ir veikta vakcinācijas veicināšanas nevalstisko organizāciju projektu izvērtēšana. "Šajā konkursā tika izvērtēti vairāk nekā 20 projekti. No tiem atbalsts un finansējums tika piešķirts 11 projektiem, no kuriem deviņi ir tieši vērsti uz senioriem," skaidroja Juhņēviča.

Līvānu novadā sācies jauns projekts, kura laikā mobilais vakcinācijas punkts dodas pa autoveikala maršrutu, lai dotu iespēju iedzīvotājiem vakcinēties tuvāk mājām.

Savukārt veselības ministrs Daniels Pavļuts sēdē pavēstīja, ka uz nākamo valdības sēdi tiks virzīts papildu finansiālais atbalsts ģimenes ārstu praksēm.

No 6. oktobra, sāks balstvakcināciju pret Covid-19 iedzīvotājiem virs 65 gadu vecuma, valdības sēdē paziņoja veselības ministrs.

Viņš skaidroja, ka vakcinācija pret Covid-19 ar papildu devu tiek rekomendēta personām, kas vecākas par 65 gadiem, pieaugušajiem sociālās aprūpes centru un pansionātu klientiem. Balstvakcināciju varēs veikt tad, kad būs pagājuši seši mēneši pēc vakcīnas otrās devas saņemšanas.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • -4
    Latvija pāri visām! 06.10.2021, 11:06:07

    Mūsdienu rituālo pakalpojumu pirmā daļa...)

  • -2
    Inkvizitors 06.10.2021, 11:18:54

    Piedāvājam uguns rituālus! Pasūti, skaties, piedalies! Mēs palīdzēsim tev sadegt laimīgam!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: