Kopš 20. septembra, kad Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā Ventspilī atkal atsāka uzņemt Covid-19 pacientus, tajā ārstējušies desmit Covid-19 pacienti, informēja slimnīcas sabiedrisko attiecību vadītāja Linda Rudzroga.

Patlaban slimnīcā ar vidēji smagu slimības gaitu ārstējas deviņi pacienti, bet viens sasirgušais no slimnīcas jau ir izrakstīts.

Rudzroga uzsvēra, ka būtiski, ka patlaban slimnīca ir daudz augstākā gatavībā uzņemt un ārstēt Covid-19 pacientus. Ar valsts finansējumu mērķtiecīgi stiprināta slimnīcas kapacitāte iespējamam Covid-19 uzliesmojumam - uzlabota infrastruktūra, diagnostikas iespējas, dezinfekcija un utilizācija, aprīkojums, pilnveidota pacientu uzraudzība ar dzīvībai būtisko rādītāju monitoriem, nodalītas pacientu plūsmas. Vienlaikus kā būtisks aspekts augstākajai gatavībai minama iegūtā pieredze iepriekšējā vīrusa uzliesmojuma laikā.

Slimnīcā iespējams vienlaikus uzņemt līdz 56 Covid-19 pacientiem ar vidēji smagu slimības gaitu. Ja nepieciešams uzņemt vairāk Covid-19 pacientu, tad tiek ierobežota plānveida pakalpojumu sniegšana un akūto pacientu uzņemšanas iespējas, sacīja slimnīcas pārstāve.

Tāpat kā pavasarī un vasaras sākumā, kad slimnīcā tika uzņemti Covid-19 pacienti, arī pašlaik tiek atjaunota papildu intensīvās terapijas nodaļas vienība, nodrošinot, ka Covid-19 pacienti ar smagu slimības gaitu un intensīvās aprūpes pacienti, kuriem nav konstatēta saslimšana ar Covid-19, tiek ārstēti un uzraudzīti nodalīti.

Lai ierobežotu Covid-19 vīrusa izplatību un neradītu draudus veselības aprūpes pakalpojumu pieejamībai, slimnīca aicina iedzīvotājus vakcinēties. SIA "Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca" nodrošina iespēju vakcinēties gan Ventspilī, gan Talsos.

Ceturtdien Latvijas slimnīcās ārstējās 365 Covid-19 pacienti, tajā skaitā 315 Covid-19 pacientiem bija vidēji smaga slimības gaita un 50 - smaga slimības gaita.

Lasi vēl

Komentāri (3)

  • -6
    Ventspilniece.lv-3 25.09.2021, 07:30:29

    Cik miruši?Nevar būt,ka neviens!

  • -4
    Valters 25.09.2021, 22:17:14

    Tev gribētos gan, ko?
    Tikai gribēt nav kaitīgi.

  • -2
    Latvija pāri visām! 27.09.2021, 10:19:00

    Ka tik lielākā daļa nebūs notestēti saaukstējušies, kam panika dēļ mēdiju baidīšanas, un tamdēļ prasījušies uz slimnīcu...

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: