Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no 22. septembra plkst. 6.30 līdz 23. septembra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Kurzemes reģiona brigāde saņēma divus izsaukumus – vienu uz ugunsgrēku dzēšanu un vēl vienu uz glābšanas darbiem.

Plkst. 19.38 VUGD devās uz Ventspils novada Tārgales pagastu, kur dega vieglās automašīnas salons 1 m2 platībā.

VUGD atgādina, ka, ja automašīnā ir izcēlies ugunsgrēks, tā jāapstādina, jāizslēdz motors un visiem automašīnā esošajiem cilvēkiem jāizkāpj. Esot drošībā ārpus automašīnas ir jāzvana uz 112 un tikai pēc tam, izvērtējot situāciju, var uzsākt dzēšanas darbus ar ugunsdzēsības aparātu.

Vakar plkst. 21.14 tika saņemts izsaukums uz Jūrkalni, kur uz autoceļa Ventspils – Grobiņa bija notikusi vieglās automašīnas un kravas mikroautobusa sadursme. Ugunsdzēsēji glābēji no avarējušās mašīnas atbrīvoja cietušu cilvēku un nodeva Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem, kā arī atvienoja abu automašīnu akumulatoru klemmes un sakārtoja ceļa braucamo daļu. Plkst. 00.03 VUGD darbu notikuma vietā beidza.

Latvijā kopumā VUGD saņēma 35 izsaukumus – 10 uz ugunsgrēku dzēšanu, 16 uz glābšanas darbiem, bet deviņi izsaukumi bija maldinājumi.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: