Viņš ieraksta solo dziesmas un klipus, audzina dēlu un ļoti gribētu izdot savu pirmo albumu. Aleksandru Larionovu daudzi iepazina, noskatoties YouTube kanālā videoklipu ar pazīstamām Ventspils vietām.

Dienvidu mols, krastmala un Ostas ielas promenāde ar garām slīdošiem veco Ostas darbnīcu vaibstiem, Tehnikuma pagalms un strūklaka Kāpu priede pie Pārventas bibliotēkas. Pilsētas iemīļotās vietas paveras pavisam no cita redzējuma, skatoties YouTube dziesmas Za mečtoi videoklipu, kuru Aleksandrs Larionovs ierakstījis kopā ar savu draugu, kurš bija videooperators. Pozitīvas izjūtas raisa ne tikai pati dziesma, bet arī tas, cik veiksmīgi tiek reklamēta mūsu pilsēta.

Otra iepazīšanās ar Aleksandru notika Krievu kultūras dienu koncertā skvērā pie Pārventas bibliotēkas. Izrādījās, viņš pirmo reizi uzstājās dzīvajā. Aleksandrs piedalījās koncertā ar paša sacerētu dziesmu Prosto zabudj. Solo uzstāšanās un videoklipu ierakstīšana – tas pagaidām ir Aleksandra hobijs. Taču viņš neslēpj, ka savu nākotni vēlētos saistīt ar radošo darbību, uzstājoties klubos ar solokoncertiem un ierakstot dziesmu albumus.

Aleksandrs Larionovs saka par sevi: «Dziedu kopš bērnudārza laikiem.» Kad mācījās skolā, uzstājās, bija solists jauniešu amatiergrupās. Mācījās Mūzikas vidusskolā klavierklasē, taču pašā finišā neizturēja, pameta. Uzstājās koncertos arī no mūzikas skolas. «Pēc tam apnika dziedāt svešas dziesmas,» atzīst izpildītājs. Sāka rakstīt savas dziesmas, taču sākumā – vienkārši sev, nevienam tās nerādot. Padalīties ar savu dziesmu repertuāru viņam ieteica vecāki. «Sākumā parādīju draugiem, paziņām. Viņiem iepatikās. Pēc tam atradu cilvēkus, kuri palīdzēja man ar radošo darbību – ierakstīt dziesmu, uzņemt videoklipu,» turpina stāstīt Aleksandrs.

Tā dzima viņa dziesma Za mečtoj, kuras tekstu viņš uzrakstīja ar līdzautoru, un videoklips, kuru varēja noskatīties daudzi ventspilnieki. Videoklips ticis skatīts vairāk nekā 2500 reižu un tam ir aptuveni simts sekotāju. Pēc tā izvietošanas sociālajos tīklos Aleksandram daudzi uzrakstīja labus un uzmundrinošus komentārus. «Tas mani iedvesmo radīt jaunas dziesmas un videoklipus,» saka ventspilnieks. Viņš nolēma, ka dziedās tikai savas dziesmas. Savukārt savas vokālās spējas viņš uzlabo nodarbībās ar profesionālu pedagogu.

Pagaidām viņam ir divas gatavas dziesmas, kas ierakstītas studijā, un divas – sagatavošanas procesā. Aleksandrs raksta dziesmas liriskā hiphoprepa žanrā. Tāpat kā daudzi viņa vienaudži, Aleksandrs dzied par mīlestību, tai skaitā – neatbildētu. «Visi tai ir izgājuši cauri, tādēļ manas dziesmas ir saprotamas ikvienam,» saka autors. Reizēm pie viņa pienāk nepazīstami jauni cilvēki un atzīst, ka izjūt to pašu, par ko Aleksandrs dzied savās dziesmās.

Aleksandram ir 25 gadi. Pamata un vidējo izglītību viņš ieguva vairākās pilsētas skolās. Sākumā viņš mācījās kādreizējā 5. vidusskolā, bet kad tur slēdza krievu plūsmu, – pārgāja uz 3. vidusskolu. Tā kā no Pārventas nebija pārāk izdevīgi braukt uz mūzikas skolu, gaitas 4. klasē viņš uzsāka jau 6. vidusskolā. Pēc tam mācījās tehnikumā, strādāja arī ārzemēs. Neraugoties uz viņa jauno vecumu, Aleksandrs audzina septiņgadīgu dēlu. Viņam palīdz vecāki un vecmāmiņa ar vectēvu. Aleksandrs nesen atgriezās no ārzemēm un tagad vēlas atrast pastāvīgu darbu Ventspilī. Šeit viņam arī ir meita, kas dzīvo kopā ar savu mammu.

Līdztekus darba meklējumiem Aleksandrs nepamet arī savu radošo darbību. Viņš ļoti vēlas ierakstīt savu pirmo albumu un uzsākt solokoncertēšanu klubos un dažādās koncertēšanas vietās. «Es sapratu, ka man tas patīk, un tas ir mans aicinājums,» saka Aleksandrs. Mūsu pilsētā pazīstamais labdarības akciju un pasākumu organizators Sergejs Galaveckis uzaicināja viņu piedalīties koncertā Ventspils bērnunama audzēkņiem. Aleksandrs ar lielu prieku piekrita šim aicinājumam.

Ventas Balss novēl ventspilniekam veiksmi un radošos panākumus! Tiem, kurus interesē ventspilnieka videoklips YouTube kanālā, darām zināmu, ka Aleksandra radošais vārds sociālajos tīklos ir LarionoFF.

Lasi vēl

Komentāri (3)

  • -1
    Pilsēta 17.09.2021, 16:07:26

    Īsti nesapratu raksts tāpēc, ka puisis no Ventspils vai arī tāpēc, ka talantīgs?

  • -2
    Eeeeeeeeee 17.09.2021, 16:21:32

    Tapē, ka šis i no to lauk Vencpil! Tapē jau rakst, jo te ir lauk un katrs mazumiš i baigie brīnum!

  • -4
    sranskis 18.09.2021, 08:52:01

    Visu laiku kladzina "hipno-hipno-hipno"! Vis laiku topā un te izteicās "hipnopishoterapeite", tagad hipnorepersis! Okujeķ!
    Kad būs hippopsihoterapeiti un hipporeperi?

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: