Valmierā atjaunotajā Jāņa Daliņa stadionā notika Valsts prezidenta balvas izcīņa vieglatlētikā. Latvijas izlases sastāvā tika iekļauti vairāki Ventspils Olimpiskās vienības sportisti - Jānis Leitis, Rolands Štrobinders, Mareks Ārents Māra Grīva, Ildze Bortaščenoka, kā arī augstas klases sportistu sagatavošanas centra un sporta skolas ''Spars'' sportists Roberts Mažrims.

Divas dienas Baltijas valstu spēcīgākie vieglatlēti sacentās gan individuālajās disciplīnās, gan par spēcīgākās komandas titulu.

No ventspilniekiem pirmās vietas izcīnīja - Mareks Ārents kārtslēkšanā ar rezultātu 5,50 m. Mareka panākums ir unikāls it īpaši, jo viņš kopš 2006. gada ik reizes uzvarējis šajās sacensībās – tātad 16. reizi pēc kārtas.
Rolands Štrobinders šķēpa mešanā ar rezultātu 77,59m. Jānis Leitis tāllēkšanā ar rezultātu 7,69m (šogad labākais rezultāts Latvijā). Jānim arī otrā vieta 4x400m stafetē, startējot vienā komandā ar Valēriju Valinščikovu, Austri Karpinski un Aleksi Kožuškeviču.
Māra Grīva izcīnīja otro vietu trīssoļlēkšanā ar rezultātu 13,04 m, bet tāllēkšanā ierindojās 4. vietā ar rezultātu 6,04m. Kārtslēcēja Ildze Bortaščenoka ierindojās 4. vietā ar rezultātu 3,55m, bet mūs jaunais sportists Roberts Mažrims 6. vietā augstlēkšanā ar rezultātu 1,95m.

Latvijas vieglatlēti komandu kopvērtējuma iegūstot 257 punktus izcīnīja otro vietu. Pirmo vietu izcīnīja Igaunijas sportisti ar 295 punktiem, bet trešo Lietuvas sportisti ar 250 punktiem.

Ar sacensību rezultātiem var iepazīties: ŠEIT

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: