Gatavojoties 2021./2022. gada apkures sezonai, pašvaldības SIA Ventspils siltums konkursa kārtībā izvēlējusies kurināmā piegādātājus.

Šogad konkursā par koksnes biomasas piegādi katlumājām Brīvības ielā 38 un Pērkoņu ielā 21 bija pieteikušies četri pretendenti, kuri tika izvērtēti, ievērojot augstus atlases standartus. Izvērtējot gan koksnes biomasas (šķeldas) piegādes potenciālo sadarbības partneru piedāvāto cenu, gan arī sniegto informāciju par energoresursa kvalitāti un izcelsmes valsti, kā arī transportēšanas nosacījumiem, kvalitatīvāko piedāvājumu bija iesniedzis mežizstrādes uzņēmums R grupa.

Sadarbības līgums ar SIA R grupa tiks slēgts uz vienu gadu, paredzot šķeldas piegādi 98 500 beramo kubikmetru apjomā. Lai kontrolētu šķeldas atbilstību pieļaujamajam radiācijas līmenim, piegādātajām šķeldas kravām tiks veikti arī kontrolmērījumi Talsu ielā 69, kur ierīkoti autokravu radiācijas detektēšanas sistēmas vārti.

Savukārt izsludinātajā konkursā par akmeņogļu piegādi katlumājai Talsu ielā 69 šogad bija pieteikušies trīs pretendenti un par atbilstošāko izvēlēts SIA Akvariuss piedāvājums. Uzņēmums Ventspils siltums no šā gada augusta līdz nākamā gada martam Pārventas katlumājas vajadzībām plāno iegādāties 2 500 tonnas akmeņogļu, kas tiek izmantotas kā rezerves kurināmais.

Šobrīd norit process, lai sagatavotu un noslēgtu līgumus par kurināmā nodrošināšanu nākamajai apkures sezonai.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: