Kāpēc tas ir tieši tāds? Kā to aprēķina? Kāpēc kaimiņmājas iedzīvotājiem jāmaksā mazāk? Uz šiem un citiem jautājumiem atbild Ventspils siltumavaldes priekšsēdētāja VITA MAULA.

Kāpēc daudziem siltuma rēķini par janvāri bija lielāki, kaut šis mēnesis bija siltāks par decembri?

– Par to tiešām bija daudz jautājumu. Jāuzsver, ka Ventspils siltums veic siltumenerģijas piegādi līdz piederības robežai. Maksājumi tiek aprēķināti pēc mājas kopējā siltumenerģijas patēriņa, ko ēkas ievadā fiksē skaitītājs. Uzskaitītais siltumenerģijas daudzums tiek reizināts ar tarifu un aplikts ar PVN likmi. Šis maksājums pēc tam tiek sadalīts pa dzīvokļiem. Analizējot situāciju janvārī, mums izdevās noskaidrot, ka diemžēl daudzu māju apsaimniekotāji vai atbildīgās personas nebija nofiksējuši rādījumus pēdējā decembra dienā. Rezultātā izveidojās situācija, ka decembrī daudzām mājām maksājums tika noteikts par 28 dienām, bet janvārī – par 34. Līdz ar to decembra maksājums daļēji pārcēlās uz janvāri. Tā gan nav bijis visās mājās, jo kopējā tendence rāda, ka vidējais maksājums janvārī bijis vidēji par 6,3% zemāks nekā decembrī.

 

Kāpēc šie rādījumi tika uzņemti 28. decembrī?

Šāda situācija atkārtojas ik gadu un ir saistīta ar gada nogales svētku dienām. Mājas pārvaldniekiem vai apkalpojošajai organizācijai, kas apkalpo mājas iekšējās sistēmas, vajadzētu pievērst tam uzmanību un tomēr ievērot skaitītāju nolasīšanas kārtību un datumus.

 

Interviju pilnībā lasiet piektdienas laikrakstā Ventas Balss

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: