Šodien pasaule ir priecīgāka. Sieviete jūtas tik īpaša, jo vīrietis viņai tādai ļauj būt. Kādu mūsu vīrieši redz sievieti, ko no viņas sagaida, jautājām pazīstamiem ventspilniekiem.  

«Sievietes ir lieliskas,» vienā vārdā savu attieksmi pret daiļo dzimumu cenšas noformulēt novada zemnieks Andris Krūmiņš un turpina raksturot: «Daile, mīlestība, sievišķība...» Viņas ir kā vīrieša spogulis – ko viņām sniedzam, to varam sagaidīt pretī, zina z/s Oši saimnieks.  Tāpat viņš zina, ka sievietes ir kā neizlasīta un nekad neizlasāma grāmata – vienmēr pārsteigumu pilna.

Ventspils novada deputāts un uzņēmējs Gaidis Bože atzīst, ka sievietes ir viens no vīrieša virzītājspēkiem. «Gribētos, lai sievietes būtu mazāk norūpējušās,» saka deputāts.

«Drusku par daudz sievietēm uzkrauts – bērni, ģimenes rūpes...» Un daudzas sievietes bez visa nosauktā vēl uzspēj apmeklēt skaistumkopšanas salonus un sevi sapost. Biznesā viņas ir uzticamākas partneres par vīriešiem, uzskata uzņēmējs. Gaidim nav svarīgi, lai sieviete viņu katru vakaru apkalpotu un pasniegtu zupas šķīvi, un viņš nepiekrīt teicienam, ka mīlestība iet caur vēderu. «Daudz ko varu pats!» saka Gaidis. Mīlestības pamatā, viņaprāt, ir mierīga līdzāspastāvēšana. Vēl novada deputāts ievērojis, ka sieviete vairāk nekā vīrietis domā perspektīvā, viņai ir svarīgi, kas paliks pēc viņas, kā klāsies viņas bērniem.

Mūzikas vidusskolas direktora Andra Grigaļa dzīve saistīta ar mākslinieciski noskaņotām un radošām sievietēm. Arī viņam pašam patīk jaunas idejas un viss radošais. Sievietes ir dažādas, bet lai ko arī viņa dzīvē darītu, lai kādus amatus ieņemtu, sievietei būtu jābūt sievišķīgai, uzskata Grigalis. Viņa gaumē ir mātišķas sievietes – tādas, kurām ir svarīga ģimene un ģimenes pavards un kura vienlaikus rūpējas par savu sievišķību. «Ir lietas, ko tikai jūs, sievietes darāt,» ievērojis Grigalis.

Ventspils tirgus direktors Raitis Šauriņš, jautāts, kāda ir mūsdienu sieviete, nešauboties stāsta: «Gudra, smuka un laba.» Šauriņš neslēpj, ka no sievietes vēlas saņemt pēc iespējas vairāk pozitīvā – gaišu smaidu un labu vārdu. Ja tā notiek, vienmēr kļūst priecīgāk. Šauriņš priecājas, ka Sieviešu diena ir atkal kļuvusi nozīmīga, kaut gan tā bijusi atzīmēta vienmēr.

Pirms dažiem gadiem 8. marts tika sabiedrībā uzskatīta par tādu kā padomju laika atlieku, taču nu esam secinājuši, ka tā ir visnotaļ patīkama atlieka abām pusēm – gan sievietēm, gan vīriešiem, kas viņas cenšas iepriecināt.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: