AS "Ventas osta" pagājušajā gadā strādāja ar 2,08 miljonu eiro apgrozījumu un 398 108 eiro peļņu, liecina informācija "Firmas.lv".

Sabiedrības gada pārskata vadības ziņojumā norādīts, ka kompānija uzņēmumu reģistrā iekļauta 2019. gada 27. decembrī pēc Saeimas pieņemtajiem grozījumiem Likumā par ostām un Ministru kabineta rīkojuma dibināt VAS "Ventas osta".

"Ventas osta" strādā sadarbībā ar Ventspils brīvostas pārvaldi, ar kuru noslēgts sadarbības līgums. Jaunizveidotā kompānija pērn pārņēmusi četrus brīvostas pārvaldes līgumus ar kuģu aģentūrām, tāpat "Ventas osta", kurai nav atbilstošas ostas infrastruktūras, sedz arī brīvostas pārvaldes izmaksas par materiāltehnisko nodrošinājumu vairākās sfērās.

Vienlaikus "Ventas osta" ar Ventspils brīvostas pārvaldi kopīgi darbojas izveidotajā komisijā, lai apzinātu nekustamā īpašuma portfeli un sagatavotu pārskatu.

"Ventas ostas" vadība ziņojumā norāda, ka uzņēmuma funkciju īstenošanā nākas rēķināties ar tiesību aktu izmaiņu risku. Ģeopolitisko apstākļu dēļ ir mainījusies tranzīta nozares struktūra un situācija kopumā. Vadība uzsver, ka pašlaik jāstrādā uz jaunu tirgu apgūšanu, jaunu tranzīta maršrutu izstrādi, kuru lielā mērā nosaka valsts izvēlētais ceļš kopējā tranzīta tīklā.

"Ventas osta" skaidro, ka pērn gandrīz uz pusi, salīdzinot ar 2019. gadu, samazinājies kravu apjoms dzelzceļa pārvadājumos, jo turpinājās Krievijas tranzīta kritums, kas tiešā veidā skar arī kravu apgrozījuma kritumu ostās. Tāpat kompānijas vadība kā svarīgu apstākli, kas ietekmējis uzņēmuma darbību, min Covid-19 pandēmiju.

Kā galveno uzņēmuma mērķi nākotnei sabiedrības vadība noteikusi ostas darbības, pārvaldīšanas un apsaimniekošanas nodrošināšanu.

Kā liecina informācija "Firmas.lv", "Ventas ostas" pamatkapitāls ir 35 000 eiro. Uzņēmums pieder valstij.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • -1
    Vairus 23.05.2021, 22:08:39

    Nav slikti rādītāji

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: